Snap
  • Kind

Waarom zou ik lopen? Kijk eens hoe snel ik nu ben!

Als je 16 maanden bent schijn je ineens te moeten gaan lopen! Maar waarom zou je moeilijk doen als je dit zoveel makkelijker gaat!

16 maanden is ze al! En ik ben zo trots op haar!

Ze brabbeld in een eigen taaltje, zegt sommige woorden heel duidelijk, is ontzettend lief en een enorme knuffelkont!

En ze is ontzettend snel! Op handen en knieën wel is waar, maat wat geeft het als je overal komt waar je wil zijn! Los staan kan ze best hoor, maar waarom zou je dat doen als je je nog lekker veilig overal aan vast kan houden.

En stappen aan de hand? Jahoor even prima, maar alleen als ik er zin in heb en anders zal ik het duidelijk laten merken om nogal dramatisch op mijn knieën te zakken en mijn booste kreet eruit gooien!

Kortom een dame met een eigen wil! En ik vind het heerlijk! Ze worden al zo snel groot. En wat kan ons het schelen dat jongere kindjes al vrolijk rond stappen. Dat andere mensen vertellen dat ze echt wel heel laat is met lopen!

Voordat ze naar school moet zal ze vast wel kunnen lopen! En tot die tijd? Doet ze het lekker op haar eigen manier!

 

7 jaar geleden

Die van mij besloot met 13 maanden te gaan lopen. nu bijna 15 maand is er geen houden meer aan :P overal moet gelopen worden. En qua woorden is ze heel slim. 2 woorden zinnetjes al! Super trots

7 jaar geleden

En zo is het. Ieder doet zijn ding op zijn eigen manier. Als kind en als volwassene ;) Lekker van genieten ;)

7 jaar geleden

Haha heerlijk toch zo'n eigen willetje. Die van mij liep met 8 maanden al rond de tafel en we dachten dit gaat een snelle loper worden. Uiteindelijk met 13 maanden los gaan lopen. Nog steeds vlot maar gezien het feit dat hij al zo vroeg ergens langs kon lopen... Die dacht ook ik kom overal prima zo! Met praten is hij overigens nog luier! Alles is 'kijk' en 'daar' en hij kan nog zeggen ' nijntje' ( nouja we weten dat hij dat bedoelt zeg maar) Meer woorden zitten er nog niet in de vocabulaire. Daarentegen begrijpt hij super veel woorden. Ik hoef maar iets te vragen en hij gaat het zoeken en komt het vervolgens brengen. Begrijpen doetie dus wel maar waarom praten als we met 'daar' ook alles begrijpen, hihi

7 jaar geleden

Mijn zoontje was ook een late loper, maar oh wat kon hij snel kruipen en ook uit zichzelf staan was geen probleem alleen hij verzette geen stap. Toen hij 21 maanden was durfde hij het aan, Samen met papa was ineens het moment hij ging staan en liep en ook meteen hartstikke goed. En oh boy wat was(en ben ik nog steeds) in trots op mijn kanjer. En ook mijn dochter was 'laat' (18 maand) een ook die liep meteen goed en stond stabiel op haar voetjes. Zelf opstaan kon ze nog niet zo goed maar met behulp van de bank/tafel/muur etc etc kwam ze overal. Geniet er lekker van en forceer niets het komt echt vanzelf en kruipen is blijkbaar hartstikke leuk en bovenal heel erg veilig. Inmiddels is mijn zoon 3 en mijn dochter 2 en het zijn heerlijke kindjes ze lopen rennen en genieten van alle nieuwe belevenissen tijdens het vele buitenspelen maar alles op hun eigen tempo en dat laten we zo.