Snap
  • Kind

Waarom? waarom? oh waarom toch? waarom?

Kinderen gaan door verschillende fases en de een is nog erger dan de ander..... nee grapje, maar sommige vragen wel wat geduld van je.

7:00 Meneer D klimt bij ons in bed (we hebben geluk deze ochtend, het kan ook vroeger)

Mama, is het licht buiten? -Ja... Waarom is het licht buiten? -omdat de zon op is. waarom is de zon op? -omdat de maan onder is. moet je vandaag werken? -nee vandaag niet. waarom niet? -omdat ik vandaag vrij ben. en papa? -papa moet vandaag wel werken. waarom moet hij werken? -om centjes te verdienen. centjes? waarom moet hij centjes verdienen? -omdat we dan weer eten moeten kopen, zodat we kunnen eten, je weet wel brood en aardappels enzo. gaat papa dan weer boodschappen doen? -jaa..... omdat je we dan kunnen eten jah.

Mama waar is papa? -onder de douche. Waarom? -omdat hij vies is denk ik. Waarom is hij vies? -omdat hij vannacht gezweet heeft in bed.

-ga je mee? dan gaan we jou even aankleden. Waarom moet ik aankleden? -omdat je anders in je onderbroek naar school moet. Moet ik naar school? - ja. Waarom moet ik dan naar school (-omdat ik anders gek word van jou) -omdat je daar lekker kunt spelen met andere kindjes.

papa is inmiddels klaar met douchen

ga jij vast met papa mee naar beneden? Waarom? -omdat mama dan ook even kan douchen. Ben jij ook vies dan? -Euh ja. Waarom? Heej B is ook wakker! -Ja nou ga maar gauw naar beneden ok?! Ok.

Mama is klaar en ook B is aangekleed

-Wat wil je op je boterham? Ik wil geen boterham. -Jawel je moet wel iets eten. Waarom moet ik iets eten? -Omdat je anders niet genoeg energie hebt om te spelen. Moet ik dan spelen? -nee je mag ook een boekje lezen ofzo. -wat wil je nou op je boterham? Papa's kaas.

-boterhammen zijn klaar, gaan jullie aan tafel zitten? Mag ik op de bank eten? (iedere ochtend dezelfde vraag) -Nee, we eten aan tafel. Waarom moet ik aan tafel eten? -Omdat ik dat gezelliger vind. waarom dan? -Omdat ik graag bij jullie zit als jullie eten en ik wil niet dat jullie steeds op de bank knoeien (ik ben geen zeikerd betreft het huishouden, maar ik houd de knoeiplek liever op 1 plek en niet door mijn hele huis ;-) ).

-Goed kinders tijd om tanden te poetsen, gezichten wassen en en haren kammen. -waarom? -omdat je niet met een vies gezicht naar school kan toch? nee... waarom moet ik dan tandenpoetsen? -Omdat je dan schone tandjes krijgt.

Meneer D is klaar.

-Ga je even je schoenen en je jas aandoen alsjeblieft? waarom moet ik mijn schoenen aan? -omdat je anders op je sokken naar buiten moet. en waarom moet ik dan mijn jas aan? -omdat je het anders koud krijgt en het regent een beetje buiten. Regent het? -ja het regent.... waarom regent het dan? -omdat de wolken te vol zitten met regen dus laten ze het vallen. -zullen we maar naar school gaan nu? -Moet ik naar school? -Nou moeten..... Waarom moet ik naar school dan? (hadden we deze vraag niet al gehad?) -Omdat je dan lekker met andere kindjes kunt spelen. (voor hij nog wat kan vragen) -kom we gaan!

onderweg naar school komen er nog een hoop waaroms over bloemen, auto's, mensen, honden, poezen, stenen, huizen, zand, bomen etc. etc. eenmaal bij school ziet hij een kindje uit zijn klas. Kijk daar loopt Q. -Ja ik zie het. Gaat Q ook naar school? -Ja, dat denk ik wel. -waarom gaat hij dan naar school? -omdat hij ook mag spelen met andere kindjes. mag dat van zijn mama? -ja dat mag. 

in het halletje bij school is meneer D altijd wat stil en ook in de klas is hij niet heel spraakzaam.

Na een kus en Kroel en zwaaien tot mama uit beeld is gaan mama en meneer B weer op naar huis. 

tussen de middag halen we meneer D weer op en ook dan gaat het waarommen weer door. over letterlijk alles.

en de hele dag geven wij geduldig antwoord op al zijn vragen. ook 's avonds als het bedtijd is en wijzelf ook moe zijn al zijn de antwoorden dan wat korter en de gedachten erachter wat sarcastischer :p.

wanneer de kiddies op bed liggen, de vaat weggewerkt is en de koffie gezet en ingeschonken is....

-schat wil jij wat voor bij de koffie pakken? *nee (ik weet dat hij een grapje maakt) -doe nou, ik wil iets bij de koffie...  *waarom dan?

-DAAROM!!!!!!

8 jaar geleden

in die fase zit mijn nichtje ook ... vooral met het kraambezoek kreeg ik 1000 waarom vragen hihi

8 jaar geleden

Heerlijk zo'n nieuwsgierig kindje! Maar ik snap wel dat je daar misschien af en toe een beetje gek van word hihi

8 jaar geleden

Haha, heerlijk herkenbaar!