Snap
  • Kind
  • spelletjes
  • pleegkinderen
  • mammaplaatscollab
  • jumbogames

Waarom ik spelletjes inzet om mijn pleegkinderen te leren kennen

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik officieel het “groene” licht dat ik officieel pleegvader zou zijn. Na een traject van twee jaar had ik alles afgerond.

Jaren droomde ik ervan om spelletjes te spelen met kinderen aan een grote eettafel. De grote eettafel stond er al, maar de kinderen bleven uit.

Zoals jullie in eerdere blogs van mij hebben gelezen is er het afgelopen jaar veel gebeurd. Ik ben pleegvader geworden van twee prachtige kinderen, waardoor het bloggen ook lang uitgebleven is. Nu alles wat rustiger is geworden en normaler is geworden wil ik er graag over schrijven. Het is tijd om jullie wat meer te vertellen en hoe ik met spelletjes het kind achter het kind leerde kennen.

Januari begin dit jaar was na lang wachten het moment. Ik was op Instagram benaderd door iemand die een pleeggezin zocht. Ze vroeg mij of ik ervoor openstond om een meisje van twee op te vangen. Geheel enthousiast reageerde ik dat ik hiervoor open stond. Na een aantal gesprekken en kennismaking kwam uiteindelijk de dag dat ze voor het eerst een weekend bij mij kwam.

Ik merkte gelijk dat ze het enorm tof vond om spelletjes te spelen. Het contact maken en de gesprekken tijdens het spelen waren voor mij enorm waardevol haar te leren kennen. Laagdrempelig heb je tijdens een bordspel contact en kan je het kind achter het kind goed leren kennen. Ideaal als je het mij vraagt. Eerder had ik al van Jumbo Games het spel Stratego junior gekregen. Voor haar leeftijd echt ideaal, maar niet als er onverwachts nog een pleegkind bij je komt wonen in de weekenden die toch meer van uitdaging houdt en een andere leeftijd heeft.

Afgelopen zomer zat ik op een verjaardag bij andere pleegouders. Ze kenden mijn situatie en wisten dat ik misschien nog ruimte had voor een ander pleegkind. Geheel onverwachts kreeg ik de vraag of ik openstond voor een 12-jarige jongen. Na een week nadenken heb ik uiteindelijk ''ja'' gezegd en eigenlijk binnen een maand was alles geregeld.

Het eerste weekend toen hij bij mij was dook hij in de spelletjeskast en vond hij Stratego junior. Ik dacht leuk dit met hem te kunnen spelen. Alleen had ik nooit bedacht dat hij natuurlijk elke keer zou winnen omdat het misschien te ''makkelijk'' zou zijn. Hij won keer op keer; het werd toch echt tijd voor de volwassen variant!

Zo geschiede dat ik nu de officiële Stratego in de kast heb liggen. Of nouja, vaak op tafel, want het is echt een waanzinnig spel.

Het spel is voor de hele familie en echt authentiek. Val aan en verover de vlag! Keer op keer probeert luitenant Jan Zonderland samen met zijn kameraden de vlag van de Roodjassen te veroveren. Het leger van de Blauwhemden is al behoorlijk verzwakt, maar de mannen geven niet op. Wil jij de luitenant helpen om het leger van de Roodjassen te verslaan? De Blauwhemden rekenen op een slimme strateeg als jij!

Mijn winnaars mentaliteit komt enorm naar boven tijdens het spelen van dit spel. Ik zal maar niet zeggen dat ik ook wel eens vals gespeeld heb, maar dat houden we gewoon tussen ons toch?

Het is een superleuk spel om aan te schaffen voor de aankomende feestdagen! Mijn pleegkinderen gaven het een 10!

Heb jij weleens Stratego gespeeld? Wat is jouw Stratego tactiek?

2 jaar geleden

Je bent goed man🙌

2 jaar geleden

Ik speel altijd vals tegen mijn kinderen. Ik wil hoe dan ook winnen.😁Met elk spel

2 jaar geleden

heb het wel eens gespeeld, maar heb geen tactiek hihi😂

2 jaar geleden

Er zijn veel leukere spellen voor die leeftijd!