• Kind
  • kinderen
  • Trouwen
  • verbintenis

Waarom heet jij anders mama?

Rene en ik kennen elkaar al sinds 1996. We zijn niet getrouwd, en eerlijk gezegd hoeft dat voor mij ook niet. We hebben 3 kinderen en dat vind ik een grotere verbintenis dan trouwen.

Maar goed de kinderen worden ouder en gaan vragen stellen. Waarom heet jij anders mama?

Lotte is 5 jaar en heeft een fantasievol brein. Mijn zus is wel getrouwd, dat heeft Lotte aan het denken gezet. Mama, als je van elkaar houdt ga je toch trouwen? Net als tante Mirjam en ome Bas? Ja Lotte als je van elkaar houdt ga je trouwen.  Maar mama, houden papa en jij dan niet van elkaar? Jullie zijn niet getrouwd. Tja hoe leg je dat uit? Lotte papa en mama houden echt wel van elkaar. Maar mama waarom gaan jullie dan niet trouwen?

Deze vraag en discussie kwam dus steeds terug, totdat Rene op zijn knieen ging en mij ten huwelijk vroeg.  Hij had mij al vaker gevraagd , maar niet op zijn knieen was gegaan, had ik nee gezegd. Ik bedoel heb 3 kinderen op de wereld gezet. Op zijn knieen gaan vond ik een kleine moeite voor hem. Maar nu ging hij dus wel op zijn knieen.  Toen heb ik ja gezegd.

Mijn verjaardag is de grote dag, dan gaan we trouwen. Stef vindt het wel grappig, Maud krijgt het niet zo mee. Maar bij Lotte speelt het vaak in haar hoofd. Mama, als jij jarig bent gaan papa en jij trouwen toch? Dan mag ik een nieuwe jurk aan toch?  Lotte vindt dat heerlijk dat getut, als ze make up op mag is het feest.

Daarom vermoed ik dat het vooral ook Lotte haar dag wordt, en dat is goed. Zij is immers degene die er een beetje voor heeft gezorgd dat we gaan trouwen. Zonder  vragen van haar  waren we gewoon lekker doorgegaan als voorheen.

13 jaar geleden

Zo herkenbaar! Pat en ik "geloofden" ook niet in trouwen. Bij ons "huisje-boompje-beestje-idee" hoorde geen trouwerij. We konden het geld wel beter gebruiken, wij waren altijd al anders dan anderen.. haha! Eerst een "huisje" kopen, samen wonen, "beestje" nemen, "boompje" als in een leuke varen voor in de huiskamer en vervolgens een kindje samen. Qua voogdij over Sanna was alles wettelijk geregeld dus helemaal prima. Toen werd Jinthe geboren en heel stiekem bleven de papieren over de voogdij liggen.. Zullen we anders dan toch maar trouwen? Is wel zo makkelijk? Wij online gekeken waar we een datum konden prikken en online konden reserveren. Na 2 kinderen zijn wij dan ook op maandagochtend 5 januari (deze datum was immers nog beschikbaar!) om 09.00 uur 's morgens getrouwd. En om 09.15 uur stonden we weer buiten! Compleet met trouwringen en Maxi Cosi.. Je zult wellicht denken, dat is wel erg raar.. Dat was het ook wel. Maar voor ons maakt het namelijk geen verschil, behalve dan dat ik nu een andere achternaam heb waar ik overigens ook zelf voor gekozen heb! ;-) Groetjes Linda