Snap

voorbereiding op vervolg studie

​oké, ik ben een moeder die graag wil dat haar kind kan gaan doen wat ze wil maar langzaam begint me de moed ook in de schoen te zakken!

oké, ik ben een moeder die graag wil dat haar kind kan gaan doen wat ze wil met haar toekomst. maar langzaam begint me de moed ook in de schoenen te zakken!

me dochter heeft haar toekomst helemaal uitgewerkt en doet er alles aan wat er voor nodig is. zo heeft ze voor het 4de schooljaar en examenjaar vakken gekozen die ze ook kan gebruiken voor haar droom. ik ben daar toch wel trots op. ze heeft het niet makkelijk met alles wat er speelt op de school en door haar scoliose kan ze ook niet alles zo maar doen. maar haar grote droom is werken met paarden en een eigen paardenpension/stal beginnen. super! maar er hangt een prijskaartje aan. voor haar vervolg opleiding heeft ze al een school die daar goed op aansluit, deze opleiding leert haar hoe ze een eigen zaak kan runnen met paarden en tevens leert ze belangrijke zaken rond het hoeden en verzorgen van paarden. keurig, mijn zegen heeft ze. alleen me grote vraag: waar haal ik het geld van dan? voor twee jaar heb je dan een kostenplaatje van ongeveer 8000 euro, alles zit er dan in wat je aan kosten hebt voor de opleiding en de kosten van je materialen als boeken, paardenspullen enzo. ik ben afgekeurd en ben dus een soort van afgekeurde bijstandsmoeder, met mijn inkomen red ik dat nooit om te betalen. haar vader heeft ook niet bepaald een geldboom in zijn tuin. beiden willen we graag dat ze toch haar studie kan gaan doen. beiden zitten op de minimale grens met ons inkomen. en dan te bedenken dat hij met zijn vrouw twee kids hebben die over 10 of 12 jaar  ook in het zelfde schuitje komen te zitten. 

zoeken op internet leiden mij naar Duo, hier kan je terecht voor hulp maar het is allemaal hokus pokus voor mij. snap er geen ... van. studiefinanciering is voor 18 jaar en ouder, valt ze dus buiten. ze zal als ze in 2017 slaagt voor haar examen, 16 jaar zijn. dus het wordt een studielening. en daar loop ik een beetje vast. ik snap er niks van. en dan te bedenken dat ik nu alleen zoveel mogelijk informatie zoek om straks alles zo goed mogelijk te kunnen regelen. ben ik nou de enige? of zijn er nog meer mensen die er niks van snappen? ik bedoel, is het nou werkelijk zo ingewikkeld allemaal om een studielening aan te vragen of zoek ik verkeerd? kan het makkelijker? ik wil mezelf niet de slimste mens noemen maar over het algemeen heb ik toch een goed stel hersens. maar hier in loop ik toch een beetje vast. ik zie gelijk beren: heb ik de juiste keuze gemaakt? is het voldoende om de opleiding te betalen en alles wat er nog eens bij komt? of hang ik straks aan een lening vast die niet volledig alle kosten dekt? op haar huidige school is er wel een informatie avond geweest hier over maar toen kon ik niet. als je die dag net een arthrogram en een mri scan heb gehad omdat je iets met je pees in je schouder hebt, ga je op zo een avond niet zitten terwijl je nog duf bent van de verdoving bij het arthrogram. ik mocht zelfs geen auto rijden er door. ze reageren ook nog al bot, 'we hebben iemand gehad die uitleg heeft gegeven'. kortom: zoek het maar uit!

reizen is het probleem niet, waar we naar toe willen verhuizen is de plaats waar de school staat en mocht ik nog geen huis hebben kan ze tijdelijk bij haar vader wonen die daar al woont. dat is nog een struikelblok. me dochter zo veel km weg van mij? ze gaat heimwee krijgen naar haar moeder. ik zou het nog wel kunnen overzien, het zal stil zijn maar ik red me wel. we hebben nog wel even de tijd, dus ik hoop dat alles tegen die tijd geregeld is en dat we daar wonen. langzaam begin ik meer dingen te lezen over mensen die ook, net als ik, lage inkomens hebben en ook de zorgen kennen van 'hoe betaal ik de studie van mijn kind of kinderen?' het wordt dus bellen naar DUO en hopen dat ze me dan een begrijpende uitleg kunnen geven. en misschien dat ik nog wel iemand kan vinden die me kan helpen om me het allemaal te regelen en me kind kan gaan studeren.

leuk kinderen die willen studeren en hun dromen achter aan gaan. als ouder wil je dat toch ook. het prijskaartje neem je er voor lief bij maar waar betaal je het van? het is net de belastingdienst: leuker kunnen ze het niet maken! maar misschien een beetje makkelijker en begrijpende taal zou wel een pluspunt zijn.

6 jaar geleden

Wij zetten vanaf de geboorte geld opzij voor als ze willen studeren en wij het niet kunnen betalen

6 jaar geleden

https://www.zadkine.nl/~/media/Files/Downloads/Studeren/Schoolkosten/Tegemoetkoming%20schoolkosten.ashx Misschien dat je het hierbij snapt? Als je op die duo site kijkt kun je het via je didi d aanvragen volgens mij.