Snap
  • Kind

Voor het eerst zonder luier slapen

Is het dan echt zover? Zoonlief heeft vannacht voor het eerst zonder luier geslapen!

Het zindelijk worden van onze zoon ging niet zonder slag of stoot. Sterker nog: ik vond het een lijdensweg. We begonnen met zindelijkheidstraining toen hij ruim drie jaar oud was en uiteindelijk, na veel oefenen, was hij net voor hij in groep 1 mocht gaan oefenen enigszins zindelijk. Ik zeg enigszins, omdat er nog vaak ongelukjes waren. Maar ook dat ging uiteindelijk voorbij.

Inmiddels is onze zoon bijna vijf jaar oud en moet er nog steeds met enige regelmaat een schone onderbroek aangetrokken worden. Op school is het al minstens een half jaar niet meer voorgekomen dat hij te laat bij de wc aankwam, maar thuis kijkt hij minder nauw. Vooral als hij televisie kijkt of op de iPad speelt wil het nogal eens mis gaan. En hoe vaak ik ook zeg dat hij moet opletten en niet te lang moet wachten, hij kan zich gewoonweg niet wegrukken van die magische schermen om even te gaan plassen.

Mede daarom hebben we hem nog gewoon met een luier aan laten slapen. Het viel ons wel op dat hij vooral plast zodra hij wakker is, maar moeite doen om hem zonder luier te laten slapen zagen we nog niet zitten. We vonden het ook niet zo belangrijk. We moesten eerst de ongelukjes thuis maar eens terug zien te brengen naar een zeldzaamheid.

Toen onze zoon gisterenavond echter naar bed ging, begon hij er zelf over. Hij zei dat hij zonder luier wilde slapen. We waren verrast, maar hebben de luier toch maar weggelaten. We hingen een extra nachtlampje op de overloop zodat hij zelf naar de badkamer kon gaan zodra hij wakker was en we hoopten er het beste van. Maar het is hem gewoon gelukt! Hij is inderdaad zelf om half zeven naar de wc gegaan en is vervolgens weer braaf in zijn bed gaan liggen.

We hebben hem vanmorgen de hemel in geprezen en er ligt ook al een cadeautje voor hem klaar dat hij open mag maken zodra hij uit school komt. Hij mag dan nog wel zo en dan een ongelukje hebben, we zijn toch apetrots dat hij spontaan zijn eerste droge nacht heeft gehad!

7 jaar geleden

Ha ha! Fijn dat er niet alleen bij ons schermongelukjes zijn!

7 jaar geleden

Heeeeeel herkenbaar! Hier ook een draak van 4 die vlak voor de basisschool ineens zindelijk was. Na een jaar vol drama (want andere kinderen waren allang zindelijk en oh die basisschool kwam eraan!), bedacht hij zelf ineens dat het allemaal wel zonder luier kon. 'Snachts hebben we nog even uitgesteld omdat ik toen zwanger was van uk 2 en mezelf al bedden zag verschonen midden in de nacht. Niet dus. :) inmiddels is Zusje gearriveerd en beginnen wij langzaamaan die nachten zonder luier te opperen. Ben benieuwd! Helaas zijn die schermpjes-ongelukken ook heel herkenbaar. Pffffffffffff. Gelukkig komt de zomer eraan. Minder kleren, minder schermpjes. Succes aan ons beiden dan maar! ????

7 jaar geleden

Klinkt als mijn zoon van nét 4. Hoop dat het bij hen hetzelfde zal verlopen. Hebben ook geen haast met de nachtluier ;-)

7 jaar geleden

Dat is alleen paar uurtjes per dag hoor!! En met stikker en beloon kom je idd een heel end.. Maar dat lukt echt niet met onderbroek.. Dus voorlopig maar nudistje spelen;) en trots zijn we toch altijd op onze kids!!