Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

voor het eerst naar de peuterschool

Eindelijk was het zover! Kleine Lisa gaat voor het eerst naar de peuterschool! Ze is nu namelijk al een grote meid, van bijna twee en half!

Van te voren had ik er al over nagedacht hoe ik haar zou gaan troosten, als mama haar voor het eerst ging achterlaten. Lisa is het namelijk niet gewend om ergens te worden achtergelaten, behalve bij oma. Verder heeft ze ook niet zoveel vriendjes en vriendinnetjes, dus de peuterschool is een perfecte oplossing.

Met lood in m'n schoenen bracht ik haar samen met papa er naar toe. Mijn tranen probeerde ik te bedwingen. Zuchtend zei ik tegen papa...wat wordt ze al groot he...Tijdens het er naar toe lopen, vertelde ik haar dat ze niet verdrietig hoefde te zijn en dat ik haar straks weer ging ophalen.

Toen we het klaslokaal in liepen, propte ze haar jas in mijn handen en riep: doei mama, Lisa spelen!

Oh, ok.

Zucht, wat is ze al groot he. Snikkend liep ik het klaslokaal uit.

Trots als een pauw, kwam ze om kwart voor twaalf haar klaslokaaltje uitgelopen. Ze zag mij, gaf me een kus en aaide over mijn hoofd.

Hmmm.... alles wat ik ook wou doen...

10 jaar geleden

Ik had precies hetzelfde met mijn dochter, ze was eigelijk altijd bij mij en toen kwam de dag dat ze voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging. Ze vond het fantastisch en wilde niet mee naar huis! Moe dat ze was maar heel tevreden! ik heb alleen maar 2 uur zenuwachtig thuis gezeten en naar de telefoon gekeken!