• Kind
  • Mama
  • opvoeding
  • leergierig
  • grappig

Voor Ashton

Er werd me laatst gevraagd wat ik jou perse mee wil geven. Ik heb er even over nagedacht en ik ben eruit. Omdat ik de helft zeker ga vergeten ( je kent me intussen wel ) schrijf ik het maar op!

Wees je hele leven dat nieuwsgierige grappige ventje of ... wordt een leergierige grappige VENT. Blijf zo eerlijk als je bent, ook al kom je mensen tegen die dat niet zullen waarderen. Schrap die mensen trouwens zonder gene uit je lijst. Jij bent jij, blijf alsjeblieft zo en verander niet.

Ga naar school en zoek een studie uit die bij je past, die je leuk vindt en die je afmaakt. Gun jezelf wat ik jou gun; alleen het allerbeste. Ga trouwens wel 1 keer op groot avontuur met je vrienden tijdens een vakantie. Als het je noodzakelijk lijkt, KUN je een schoolperiode skippen. De ervaring die je opdoet, de band die je met hen schept en de voldoening die je eruit zal halen zal je langer onthouden dan de straf die ik je er helaas wel voor zal moeten geven. Maak veel foto's. En vrienden. Mis niks, maar wil ook niet perse overal aan meedoen.

Wordt waanzinnig verliefd op iemand en behandel haar dan netjes. Ook als je haar ( of zijn, dat zien we dan wel! ) hart gaat breken. Of zij dat van jou. Dat gaat namelijk gebeuren. Vertel je het ons dan?

Haal je scootercertificaat en laat dat ding alsjeblieft niet opvoeren. Het is NIET stoer. ECHT niet. Ga roken, kom erachter hoe goor dat is en stop er dan weer mee. Wordt een keer goed dronken met je vrienden, en ga dan geen bushokjes ingooien. Of prullenbakken omver schoppen. En niet voor je 16de graag!

Als je later teveel gedronken hebt, bel ons dan op zodat we je kunnen ophalen ( ook om 6 uur in de ochtend! ), rij mee met een ander of slaap onder een brug. Stap niet in de auto, we zijn niet van die prekers en zouden het vervelend vinden dat te moeten doen. En hoe erg we het zouden vinden als we dat niet eens zouden kunnen...

Stel je vrienden aan ons voor, sluit ons niet buiten. We zullen geen "hippe" grapjes maken en willen zo graag deel uit blijven maken van je ongetwijfeld gezellige leventje. Kijk naar de wereld om je heen, misschien kan je iemand helpen. Zorg ervoor dat mensen jou ook willen helpen als wij niet in de buurt zijn om dat te doen.

Wees lief, vriendelijk en soms brutaal. Sta gerust een keer op je strepen, wees over 10 jaar belachelijk onredelijk en lach daar over 20 jaar met mij om. Stamp boos de trap op als je het niet met ons eens bent en smijt de deur achter je dicht. Kom daarna maar met ons praten, weet namelijk dat dat kan!

Zet je muziek veel te hard en luister naar crap. Ga naar een concert, kom brak thuis en laat je de hele zondag verzorgen. Gebruik geen drugs, they SUCK! Mocht je het PERSE willen proberen, zorg dan alsjeblieeeeft dat we het niet weten en je je grenzen kent. Kom als je uit huis bent bij ons langs, vier kerst met ons en vertel alles wat je meemaakt. Bel je opa's en oma's, ze zullen het niet laten merken, maar ze wachten bij de telefoon op een belletje van jou.

Weet dat we trots op je zijn, ook als jij dat even een keer niet bent op jezelf. En nu eerst dat zwemdiploma halen, ik zit met liefde in dat bedompte zwembad!

Kusjes, Mahaaam ( hier nog strak in haar vel! )

12 jaar geleden

Jeetje, wat ontzettend goed geschreven! Ik kan me er helemaal in "vinden"! Ik heb het al eens eerder gezegd, maar jouw manier van schrijven is simpelweg geweldig! Je bent "straight to the point", eerlijk en oprecht en heerlijk jezelf! Kortom, "dat zouden meer mensen moeten doen!" Petje af.. "Ik knip en plak jouw blog even voor mijn dochters"... ;-) Lin