Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Voor alles een eerste keer.

Wat als je alles voor het eerst doet.... Vandaag voor het eerst gezwommen! :-)

Voor alles is een eerste keer. 

De eerste keer zwanger worden, de eerste keer zwanger zijn, de eerste echo, de eerste 20 weken echo, de eerste keer dat je hoort het een een meisje wordt, de eerste laatste echo. De eerste keer weeën, de eerste keer bevallen, de eerste keer je kind vast houden, de eerste keer te horen krijgen dat het een dochter is(en gezond), de eerste keer intens gelukkig zijn (wat je niemand kunt uitleggen, dat gevoel is zo sterk!). De eerste keer vertellen aan mensen dat onze dochter Isa-Sophie heet. We kunnen nog even doorgaan.

Haar eerste spuugje, haar eerste lachje (die je hopeloos op de foto probeert vast te leggen), haar eerste verkoudheidje. Mijn dochter is vandaag 3 maanden! Ook voor het eerst! Hoera!

Vandaag zijn we ook (voor het eerst) gaan zwemmen. Ik had er een hard hoofd in, maar na mijn tas volgestopt te hebben met hydrofielluiers (oh ja, voor het eerst horen wat dat nou precies hydrofielluiers zijn....) ging ik moedig op weg. (Wie bedacht heeft dat 9.00 een lekker tijdstip is om te zwemmen, ik weet het niet.)

Daar aangekomen kleedde ik eerst mijzelf om, om vervolgens haar in het zwembad om te kleden. Dat was toch een stuk warmer dan de kleedkamers. Ze genoot er nu al zichtbaar van. En dat terwijl we alleen maar aan t omkleden waren. 

De eerste keer in het zwembad water. Volgens mij was mama huiveriger dan Isa-Sophie. Wat oh wat vond ze het leuk. Alle eendjes zwemmen in het water, visje visje, spetter pieter pater, varen varen over de baren..... en een pret dat ze had! En mama maar voelen of ze het niet te koud had....

Na een kleine 20 minuten volgehouden te hebben viel ze tijdens het zwemmen gewoon in slaap! Na deze vermoeidende eerste zwemles ligt ze nu (tijdens dit schrijven) lekker in haar bedje verder te slapen.

Ik kan niet wachten op de rest van alle eerste keren!

9 jaar geleden

Ah heerlijk!! Hier ook een echt watermonstertje, genieten dat ze doen in het water! Op nog vele heerlijke zwempartijen én lekkere dutjes daarna om weer bij te komen ;)

9 jaar geleden

Leuk om te lezen! En elke eerste keer is toch weer even bijzonder hè! Zelfs van je tweede kindje! En wat schattig dat ze gewoon tijdens het zwemmen in slaap viel!!

9 jaar geleden

Ik geniet van alle eerste keren! Kom maar op! ;-)

9 jaar geleden

Wow! Al een uur! Na gisteren kan ik zelf ook niet wachten om met haar de glijbanen af te glijden!