Snap
  • Kind
  • Voeding
  • Gezond

Voedselallergie

Mijn zoontje is nu 13 maanden en sinds kort weten we dat hij allergisch is voor pinda, soja en kippenei. Mijn man en ik zijn allebei ook allergisch (hooikoorts, bepaalde dieren) en mijn zoontje had al vanaf de eerste maand eczeem, dus echt een verrassing is het niet dat hij allergisch is geworden. Hij heeft nog nooit pinda's of pindakaas gegeten, maar nu blijkt dat er in veel voedingsmiddelen pinda(meel) verwerkt zit. Dat is vervelend, want zijn reactie op pinda is nu al heel heftig en zal in de toekomst in ieder geval niet minder worden en vaak zelfs nog erger.

We hebben nu medicijnen gekregen die hij elke dag moet krijgen, voor het geval hij toch per ongeluk in aanraking komt met pinda. Dit voorkomt dan dat hij zo'n heftige zwelling krijgt dat hij kan stikken of dat hij in shock zou raken. Als hij ouder is krijgt hij een epi-pen. Niet prettig allemaal, maar omdat hij nog zo jong is zal hij waarschijnlijk opgroeien met het idee dat het voor hem normaal is. Het vraagt van ons even wat aanpassingen en een cursus etikettenlezen, maar dat komt wel goed.

Echt een ramp is een allergie natuurlijk niet en we zijn gezegend met een verder gezond en prachtig mooi en lief ventje. Maar iedere moeder zal het met mij eens zijn dat je het liefst wil dat je kind helemaal niks overkomt, dus ergens doet het me toch erg verdriet.

10 jaar geleden

Mijn neefje heeft ook een zware pinda allergie gehad. Mijn tante had een super handig boekje waarin alle producten staan die veilig voor je mannetje zijn. Zo staan er geloof ik alleen producten in die 100% veilig zijn en zelfs niet uit een fabriek komen waar pinda verwerkt word. Ik heb dat boekje vaker mee gehad als ik iets leuks ging doen met mijn neefje. Ik kan je niet vertellen hoe het heet maar wel dat het bestaat, en het je heel veel makkelijker maakt!

10 jaar geleden

Succes hiermee; het zal je toch altijd bezig blijven houden. Mijn zoontje is astmatisch, ook iets dat in de familie zit. Wel anders dan jouw verhaal natuurlijk, maar het is wel iets waar je altijd rekening mee moet blijven houden.

10 jaar geleden

dank je wel!

10 jaar geleden

Neem een kijkje op http://kidssiteanafylaxie.weebly.com/ en https://www.facebook.com/KidsSiteAnafylaxie?ref=hl deze sites heb ik gemaakt en zullen misschien handig voor je zijn. Groetjes Jessica