Terug
Blog header image

Vlotte Lotte: Krijgt een Bril!

Wat ben ik achteraf blij dat ik de doorverwijzing naar de oogarts heb geëist.... Toch had ik dit ook niet verwacht..

In onze familie komen veel luie ogen voor... Bij Didi moeten we elke dag haar goede oog afplakken.. zodat haar luie oog geactiveerd word.... Dus toen Lotte ook met een oog een beetje scheel begon te kijken..heb ik een doorverwijzing geeist bij het CB...in eerste instantie wilde ze er niet in mee... want zij zagen dat niet zo.. maar aangezien het wel in de familie zit toch doorgestuurd...

Afgelopen  donderdag moesten wij ons om 08.00 melden in het ziekhuis... een afspraak van anderhalf uur omdat ook haar ogen gedruppeld moesten worden en dit een half uur in moet werken... Door het druppelen van de ogen kunnen ze een sterkte meting doen.. Dit is een vaste prik als je voor de eerste keer op afspraak komt... 

Eerst werden de normale controles gedaan en ook de oogarts zag dat Lotte wat scheel keek met een oogje...
Daarna de druppels in de ogen en een half uur wachten...
Na het half uur wachten werden we weer opgehaald en moesten wij mee naar de meet ruimte.... Gelukkig werkte Lotte erg goed mee en vond ze het allemaal reuze interessant. 

Daarna weer naar de spreekruimte voor de uitslagen! 

Lotte heeft gewoon aan beide ogen een +6.5 en moet dus een bril......Wij dachten dat Lotte gewoon altijd onhandig was en gewoon lekker dromerig.... maar nu blijkt dus dat Lotte het gewoon niet goed ziet.
Dit hadden wij dus echt niet aan zien komen... Zowel manlief als ik hebben geen bril.. en ondanks dat Didi een lui oog heeft heeft zij geen bril nodig en ziet ze goed... 

Lotte moet dus een bril... en dus na het bezoek aan de oogarts meteen naar de brillenzaak gereden...
Uiteindelijk  een mooie rode bril gekozen voor ons kleine meisje... volgende week zaterdag kunnen wij hem ophalen.

Ik ben zo benieuwd hoe Lotje dat gaat vinden en of ze hem ook daadwerkelijk op gaat houden... Ook vraag ik mij af hoe lang het duurt voordat ze hem kwijt is... 

Zijn hier meer mama's met een klein kindje met een bril? hoe reageerde jullie kindje erop? En hebben jullie nog tips of adviezen? Deze zijn meer dan welkom! 

Lindsy83
6 jaar geleden

Staat haar wel schattig! Ik heb zelf een bril gehad ( ook een rode! ) toen ik 7 was. Wel al wat ouder dus, maar ik heb hem zelf toen nog geen maand gehad. Ik ben benieuwd wat ze ervan vind :)

Annemiek2
6 jaar geleden

nou nee dat niet maar rond de jaarwisseling heb ik een vuurwerkbril gekocht voor als we naar buiten zouden gaan. Die vond onze zoon mega interessant maar wat wil je met 2 ouders die een bril hebben. Als je daar nog aan kan komen zou je kunnen oefenen? Maar wie weet houd ze hem juist op omdat ze nu scherp ziet van dichtbij.

Anninas
6 jaar geleden

Onze zoon kreeg een bril net voordat hij twee was. Hij wilde nooit een zonnebril.op dus wij waren op het ergste voorbereid. Dat het een heel drama zou worden, want hij wilde ook nooit een zonnebril op. Toen we zijn bril zijn gaan halen kreeg hij in de winkel een lolly. De lolly in de ene hand en het brillendoosje in de andere hand. Dan kon hij tenminste zijn bril niet afzetten. Wij waren helemaal verbaasd toen hij niet eens aanstalten maakte om zijn bril af te zetten. Hij heeft zijn bril vanaf dat moment niet meer afgezet, alleen voor te douchen en te slapen. We zijn dan zelf ook wel heel consequent, maar hij heeft hem ook echt nodig. Het eerste dat hij 's morgens doet is zijn bril opzetten. Ze merken zelf echt wel verschil en hebben hun bril dan graag op. Ik zie vaak dat kinderen hun bril af moeten zetten als ze bijvoorbeeld buiten gaan spelen of naar een binnenspeeltuin gaan. Je kind heeft niet voor niks een bril dus met klimmen heeft hij/zij hem hard nodig. Onze zoon heeft zelfs tijdens de zwemles zijn bril op. Tips die ik je kan geven: wees consequent in het dragen van de bril en zet hen niet zomaar af. Zorg dat je een reservebril hebt. Veel succes en plezier met de bril!!

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn zoontje draagt nu sinds september een bril, net voor hij 3 jaar geworden is, Het kiezen liep niet zo vlot, hij wou geen enkele bril testen. maar uiteindelijk toch de perfecte bril gevonden, Hij draagt het zonder moeite, alleen wordt hij zo snel vuil en zijn er al een aantal krassen in, binnenkort terug naar de oogarts op controle.

Annemiek2
6 jaar geleden

Als ervaren brildrager heb ik een tip maar wellicht heb je het al. Kunststof en kraswerende glazen. Er gaat dan een laagje over de glazen die de glazen extra beschermen tegen krassen. Oke ze zijn niet tegen alles bestendig maar het kan al wel meer hebben dan als je het niet doet.

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Laat jij geld liggen?

De WAT? De inkomensafhankelijke combinatiekorting!

De WAAAT??? Dit was de uitroep van Pieter. Pieter verdient goed, maar het lukt hem niet om grip te houden op zijn uitgaven. Dit veroorzaakt stress en frustratie, maar vooral verdriet omdat hij niet kan sparen voor een vakantie naar Griekenland met zijn twee kinderen.


De inkomensafhankelijke combinatiekorting (in het kort IACK) is een onmogelijke naam voor een heffingskorting waar je mogelijk recht op hebt als je werken en de zorg voor een kind of kinderen combineert.


Pieter is gescheiden heeft co-ouderschap en woont in een vrije sector huurhuis. Voor mij gaan dan de alarmbellen direct rinkelen.


Om de IACK te krijgen, moet je namelijk wél belastingaangifte doen en er zijn mensen die huren en geen aangifte doen. Verder moet je voor de IACK aan een aantal voorwaarden voldoen.


In mijn podcast "Het gaat altijd over geld" aflevering 12 vertel ik je precies wat dat is.

Je kan ook googelen op Inkomensafhankelijke combinatiekorting. Op de belastingsite vind je alle voorwaarden op een rijtje met linkjes naar meer informatie.

 

Voor Pieter kwam het erop neer dat hij voor 2021 recht had op netto €234 per maand. Oftewel €2.815,-!


Zijn vakantie naar Griekenland volgend jaar, komt ineens wel heel erg dichtbij 🥹😉 


Bonus tip: Je kan tot 5 jaar terug belastingaangifte doen!