Snap
  • Kind

vervolg onze dochter heeft vermoedelijk tos

Ik heb al eerder geblogd over dat onze dochter vermoedelijk tos heeft en welk traject wij zijn in gegaan. nu word ze bijna 4 jaar.

Nog enkele weken en dan word ze 4 jaar. Onze dochter zit dan bijna een jaar op de speciale vroeg behandeling voor kindjes met tos (taalontwikkelingsstoornis). Maar nu word het tijd voor de basisschool. In mijn vorige bericht had ik geschreven dat ik als doel had gesteld om haar met een soort van rugzakje naar gewone basisschool te laten gaan. Ik heb mijn doel moeten bijstellen het afgelopen jaar. Op dit moment is ze nog niet goed genoeg vooruit gegaan en start ze na de herfstvakantie op speciale school (cluster 2) voor dove en kindjes met spraakachterstand. Ze was wel een hele erge twijfelgeval omdat ze heel sociaal is, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een speciale school en de toelaatcommissie stond achter mij. qua spraak is ze heel goed vooruit gegaan. Van enkele woorden naar kleine zinnen, maar soms is ze nog steeds niet goed verstaanbaar of gaat ze over in brabbeltaal met bijvoorbeeld ruzies. Ze ziet het helemaal zitten om naar de ''grote school'' te gaan. Ik vind het wel heel erg spannend, voor eerst naar de basisschool en ook nog is met de taxi. Woensdag gaan we kennismaken in de klas en met de juffrouw. Hopelijk heeft ze dan nog steeds zoveel zin in om naar haar nieuwe school te gaan. Ik hoop dat ze in groep drie zo goed bij is met haar achterstand dat ze over mag stappen naar een gewone basisschool eventueel met hulp van de logopedisten.

Wat ik geleerd heb van dit traject is dat je niet te lang moet wachten als je denkt dat je kind een spraakachterstand heeft. Het traject duurt lang en er staan enorme wachtlijsten voor deze speciale vroeg behandeling. Mijn dochter heeft er in ieder geval veel baat bij gehad.

7 jaar geleden

dankjewel!

7 jaar geleden

Hopelijk gaat ze het ontzettend naar haar zin hebben op haar nieuwe school !!! Succes grote meid :)