Snap
  • Kind

Vervelende trekjes overnemen!

Ach.... jeetje...

Riley, begint dingen nu daadwerkelijk te kopiëren.

Tot grote ongenoegen van mij.

Hij gaat naar de peuterspeelzaal, waar natuurlijk meer kindjes zijn. Een van de kindjes boert non-stop, te pas en te onpas. Niemand zegt er wat van. Wij hebben Riley al vroeg aangeleerd, hand voor je mond als je hoest, sorry zeggen als je wat stouts doet, en pardon zeggen als je boert. Maar hij heeft nu ook overgenomen van dat kindje dat je ook kan boeren, te pas en te onpas.. De hele dag horen we '' Buup'', en een glimlach van oor tot oor, ik kijk hem aan en hij zegt pardon. Maar na 6x heb ik het ook wel voor gezien. '' Riley, niet meer boeren, dat is heel vies en asociaal omdat zo te doen, helemaal als je het expres doet!'', ik krijg een gemeend '' Sorry mama'' ... en we gaan over op de orde van de dag.

Ook is er een jongetje dat vaak overmatig slaat , schopt en bijt.. Ik weet dat elk kind dit doormaakt rond de 1,5 jaar en 2,5 jaar. Aan de ouders dit te corrigeren. Dit jongetje is 3,5.. Ik ga niet roepen dat mijn zoon perfect is en nooit stoute dingen doet. Ook hij heeft geschopt en geslagen. Maar wij hebben dit meteen toen het begon aangepakt door continu '' Nee dat mag niet'', te zeggen en hij begreep het op een gegeven moment, alleen als hij heeeeeeel!! boos is, dan krijgt hij een woede uitbarsting van hier tot yesterday! En ja, dan is hij ook niet het lieverdje in huis.

Riley begint nu weer een beetje '' Trekjes'' te vertonen, hij weet dat het niet mag, maar waarom dat jongetje dan wel??

Soms ben ik het (meer dan) zat! Wij proberen onze zoon op te voeden als een net persoon, vriendelijk en welopgevoed en gemanierd. '' U, dank u wel, alstublieft'' vind ik geen luxe maar een pré dat een kind met respect andere aanspreekt. Tegenwoordig gaan mensen daar vaak voorbij, en leren hun kinderen die manieren niet. Niet dat ik zeg dat iedereen dat niet doet, maar sommige mensen..... zucht.. een hele diepe zucht;) Maar onze zoon heeft manieren, die hij van ons geleerd heeft. Maar heel soms, lijkt het kleine duiveltje zijn manieren kwijt te zijn en gaat maar door met stout zijn, dingen die wij hem niet hebben geleerd, waar hij het vandaan haalt? Geen idee, maar ik erger me wel hier aan!