Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Verstoorde glucose waarde of diabetes?

We hebben al langer het vermoeden maar nu zijn we weer aan het prikken om te kijken wat haar bloed doet...

Ze had vorige week een slechte week en ik zou dan weer steekproefsgewijs prikken, en ja hoor een waarde van 11.8 en 10.1 en dat is echt te hoog.

Ook haar nuchtere waardes zijn aan de hoge kant met 6.1 & 5.8 (nog binnen de grensen)

Wie heeft ervaring hier mee en maken we ons terecht ongerust?

10 jaar geleden

Gelukkig dat jullie gerustgesteld zijn!!Toch wel heel heftig allemaal.

10 jaar geleden

We hebben de uitslag van haar bloedonderzoeken via de huisarts en alle waardes vielen nog binnen de grenzen en voor dit moment hoeven we ons geen zorgen te maken. Wat het betekend.......geen idee maar goed we gaan proberen ons geen zorgen te maken ;-) Nee ik ben echt wel gerust gesteld, maar er is geen verklaring voor haar piekende suikerspiegel als alleen: Ja het is niet goed maar we weten het niet..... Hopelijk was het een incident en krijgt ze het nooit weer.

10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Judy. We zijn bij de HA geweest en ze hebben bloed laten prikken en vandaar uit gaan we verder. We zijn nu op vakantie en we hebben de uitslag nog niet gekregen. Wel houden we hier haar waardes bij en we hadden hier gister ochtend een nuchtere waarde van 6.8 en dat is tot nu toe de hoogste nuchtere waarde..... Ik heb ook inmiddels begrepen als er auto-imuun ziektes in de familie aanwezig zijn dat de kansen op diabetes hoger liggen om een kind met diabetes te krijgen. Ik heb zelf een schildklier ziekte en dit verhoogt de kansen om een kind met diabetes te krijgen. Soms denk ik:" ze zal het vast niet hebben" maar we merken aan haar gedrag dat ze op een hoge waarde of een lage waarde heeft. Vanmorgen had ze heel veel gegeten en 400ml appelsap op en toen had ze een uur na de maaltijd toch maar een waarde van 4.6 wat dan weer heel erg laag is. Daaruit maak ik ook op dat haar alvleesklier moeite heeft met regelen van de vraag naar insuline. We zijn zeker nog niet zo ver om te zeggen dat ze diabetes heeft maar als dat het niet is......wat is het dan wel want normaal is het zeker niet dat ik een waarde van 11.8 prik bij haar.

10 jaar geleden

Het lijkt er heel erg sterk op dat je dochter diabetes type 1 heeft. Ik ben zelf diabeet en herken de symptomen duidelijk en echt een bloedsuiker van boven de 8 ( bij gezonde mensen) is echt veel te hoog. Ik zou daarom ook zo snel mogelijk een afspraak maken bij de huisarts en je laten door verwijzen naar de kinderdiabetspoli om het in iedere geval uit te laten zoeken. De schommeling kan komen omdat je dochters alvleesklier nog wat insuline aanmaakt. Ik ben natuurlijk geen dokter maar zou als ik jou zo snel mogelijk contact opnemen met de huisarts. Heel veel succes ermee