Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Vers eten voor je kindje duur?

de discussie over potjes tegen vers eten.

de discussie over potjes tegen vers eten. Ik heb de afgelopen week een hele discussie gehad met een vriendin die zegt dat ze de potjes in de winkel voor haar zoontje zo belachelijk duur vindt... mijn standpunt was, en is, kook dan lekker vers eten! Dat is a, veel gezonder b, er zit veel meer smaak aan zodat de smaakontwikkeling beter ontwikkeld wordt en c, het is echt veel goedkoper dan de potjes uit de winkel. Haar kinderen lusten geen vers eten werpt ze op, inmiddels bijna vier en twee jaar oud. Dus punt b is bewezen bij deze zei ik, er is geen smaak ontwikkeld doordat ze vanaf vier maanden aan de potjes zitten ;-). Dezelfde dag kocht ik voor 19 cent een flinke zak sperciebonen, 2 aardappelen erbij en een beetje gehakt van ons erdoor. Een totaal van nog geen 60 cent en mijn dochter kan er twee dagen flink van eten!! Je moet gewoon de aanbiedingen kopen, dan eten ze altijd vers en gevarieerd is mijn mening. Het allermakkelijkst is natuurlijk om ze lekker met de pot mee te laten eten, dan wennen ze helemaal snel aan allerlei smaken als ui, kruiden, knoflook, feta en noem het maar op! Tuurlijk eet ons meisje ook wel eens een potje, maar dit is wat mij betreft gelukkig een uitzondering op de regel van vers eten! Wat vinden jullie van vers eten versus potjes?

10 jaar geleden

Als je op aanbiedingen let enzo dan hoeft vers echt niet duur te zijn; je geeft het zelf al aan en ik herken dat wel. Ik gaf mijn kinderen alleen potjes als het een keer praktischer was. Mijn kinderen zijn nu 4 en 3 jaar en ze eten vrijwel alles, of ik ze nou spitskool voorzet of meloen, paprika of champignons. En dat zal vast ook te maken hebben met dat ze van jongs af aan veel smaakjes hebben geproefd...

10 jaar geleden

Vers is niet duur. En wel gezond! Soms lastig wanneer je kindje een dieet volgt en niet met de pot mee mag eten, dan zijn potjes wel eens handig. Hier proberen we steeds meer vers.