Snap
  • Kind
  • verliefd
  • #mama
  • Girlsmom
  • Verkering
  • meidenmoeder

Verkering

Kleine meisjes worden groot... Met 3 meiden in huis, hebben we het wel eens gehad over hoe het over een aantal jaren zou zijn. Hoe zou het zijn met 3 dochters in de pubertijd, wanneer zou het starten, wanneer komen er jongens aan de deur, worden ze verliefd of krijgen ze verkering? Tot voor kort dachten we dat we pas over een paar jaar te maken zouden krijgen met dit soort gevoelens, maar ineens kreeg ik iets anders te horen.

Jackie is nogal een strebertje op school, van wie ze het heeft, geen idee? Maar op een dag kwam ze thuis met: "Mam ik heb verkering". Jackie zat toen nog in groep 4 en was 7 jaar, begint dit gedoe nu al dacht ik.Ja vervolgde ze, "Hij was zo irritant", he?! Irritant, verkering ik snapte het even niet meer. Ik ging een gesprek je met haar aan.

"Vertel, met wie heb je verkering en hoe kwam dit zo?""Nou, ik wilde de instructies van juf volgen maar G. zei de hele tijd, Jackie wil je verkering?" "Ik zei eerst niks maar hij bleef maar doorvragen. Jackie, Jackie, Jackie, Jackie wil je verkering?Ik kon de instructies niet meer volgen dus ik heb toen maar: "Oke, ja is goed" gezegd.""He?!" vroeg ik, "Waarom zei je ja? Ben je verliefd?""Neeeeee, maar ik wilde gewoon de uitleg volgen van juf."Ik vroeg haar of ze wel wist wat verkering is. "Ja mam, de regels van de straat." zei ze overtuigend. Ik herhaalde wat ze zei om te horen of ik het wel goed had verstaan, hierop herhaalde ze het nogmaals.Ik vroeg haar waarom ze dacht dat het de regels van de straat waren. Ze zei: "Juf zei dat verkeer de regels van de straat zijn"Ik leg haar uit dat verkeer inderdaad de regels van de straat zijn, maar dat verkering is dat je verliefd bent en samen wil zijn.Haar reacties was: "He gatverdamme dat wil ik helemaal niet".

Ik haalde opgelucht adem, dat verliefd zijn duurt vast nog wel even......