Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Verjaardagsfeestje

Alles moet maar groter, uitgebreider en duurder. Misschien een gat in de markt om goedkope verjaardagsfeestjes te organiseren? Lees meer!

Mijn oudste viert zijn verjaardagsfeestje. Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde... Hij wil graag 8 vriendjes meenemen, maar eigenlijk vind ik dat onzin. Hij heeft 2 échte vrienden en verder een stuk of 4 vriendjes waarmee hij soms speelt (en dan vooral op school). Hoe graag hij ook 8 kindjes mee wil nemen, het gaat niet gebeuren! Ik ga niet met kindjes op stap waar hij normaal niet mee speelt. Hij dacht er even over na en (gelukkig) was hij het uiteindelijk wel met me eens. Dat was stap 1. Op naar het volgende punt: Wat gaan we doen? Thuis met een stelletje stuiterballen zie ik niet zitten, maar ik wil ook geen honderd(en) euro(’s) kwijt zijn.

Vorig jaar had hij mazzel! Bij een supermarkt-keten werden kortingskaarten bij de boodschappen gegeven waarmee we voor 4 euro per persoon naar Drievliet konden. Lekker in de buurt voor ons en de kids vinden het er altijd leuk. Dit jaar had ik weer kortingskaarten, maar de korting was aanzienlijk lager dan vorig jaar waardoor ik nog 90 euro kwijt zou zijn. Uiteindelijk hebben we besloten naar Avifauna te gaan (ook met kortingskaarten) waar we uiteindelijk 2 euro per kind en 3 euro per volwassene kwijt zijn. Op deze manier houden we ook budget over om een ijsje o.i.d. te kopen.

Te overdreven verjaardagsfeestjes?

Als ik dan een moeder van school hoor die over de kinderfeestjes van haar 3 kinderen praat, sla ik steil achterover! De jongste van 5 is met 5 vriendjes (en zus, broer, pappa en mamma) naar Hits for Kids geweest à 15 euro per persoon. De middelste van 8 is naar Nederland – Andorra geweest met 8 vriendjes (en ook weer de rest van het gezin) à 27,50 euro per persoon. Met de oudste van 11 heeft met 11 vriendinnetjes een fotoshoot gehad inclusief make-up en haar. Kosten hiervoor weet ik niet, maar ik kan me er wel een voorstelling van maken.

Het is niet zo dat ik het geld niet heb, maar ik heb het er niet voor over! Het einde is zoek als alles steeds maar groter, uitgebreider en duurder moet. Misschien een gat in de markt om goedkope kinderfeestjes op locatie te gaan organiseren?

11 jaar geleden

nou mama van een elfje wat een reactie...!! kinderen moeten leren keuze's te maken in hun leven en als je als ouders zijnde alles maar goed vindt gaan ze het later nog knap lastig krijgen in hun leven. vraag me uberhaupt al af wat je nog met je kind gaat doen als ze 16 wordt een sweet 16 waarbij je de complete school uitnodigd ???? vindt het echt een rare reactie sorry hoor..denk je er zo serieus over??? ik hou heel veel van alle 4 mijn kinderen en heb alles voor ze over binnen de perken het heeft er niks mee te maken of mijn beurs het wel of niet toelaat ik wil onze kinderen mee geven dat ze tevreden moeten zijn met hetgene dat ze hebben en wat we doen. hier mogen 5 kindjes uitgenodigd worden voor een kinderfeestje en dan gaan we echt niet naar een pretpark hoor.we gaan als het weer het toelaat naar een grote buitenspeeltuin en als het weer het niet toelaat kunnen we ons thuis prima vermaken heb nog nooit een kindje horen klagen dat ze het feestje hier niet leuk vonden en mijn kids hebben ook nog nooit geklaagd. Gewoon zelf een beetje creatief zijn. ik zou zeggen probeer het eens dan zie je misschien zelf ook in dat dat grote gedoe allemaal niet eens nodig is.

11 jaar geleden

Ik heb medelijden met de kinderen van de mama van elfje..... Wat een materialisme! En wat een onbegrip voor mensen met een kleinere beurs! Lachen jouw kinderen ook andere kindjes uit die geen merkkleding hebben omdat de ouders dat niet kunnen betalen? Lachen jouw kinderen ook andere kindjes uit die van de zomer op de camping gestaan hebben ipv een luxe vliegreis naar een tropisch oord? En dure feestjes om je vriendenkring uit te breiden???? Oh my god....dat er echt mensen zijn die zo denken..... Leuk hoor, 'vrienden' die alleen op je dure feestjes en andere dure materialistische dingen afkomen.... Echt vreselijk als je er serieus zo over denkt....afschuwelijk. Daar heb ik pas echt medelijden mee. Tssssss. Overigens een serieuze tip voor moeders die iets leuks zoeken: Natuurmonumenten organiseert hartstikke leuke verjaardagsfeestjes. Is natuurlijk wel weersafhankelijk, maar kan echt ontzettend leuk zijn en kost niet veel. Lekker buiten in de natuur, heerlijk. Belangrijste is dat je kinderen lol hebben op zo'n feestje en dat het jou als ouder niet te veel stress oplevert (dan wel in de zin van stuiterballen in huis dan wel in financiele zin).

11 jaar geleden

oh ik ben het wel met je eens dat het om het plezier van het feestje gaat! daar draait het natuurlijk om. en iedere moeder zn goed recht natuurlijk om wel iets uit te kiezen wat wat duurder is.

11 jaar geleden

Wat moniek zegt idd. Niet iedereen heeft het even breed qua financien en dat wil niet zeggen dat minder rijke mensen geen kinderen mogen hebben. Die mensen geven hun geld liever aan het kind zelf uit ipv zogenaamde vriendjes. Vriendenkring uitbreiden kan ook door andere dingen, die de kinderen misschien al wel doen zoals buitenspelen ofzo. Ik vind jouw reactie een beetje kort door de bocht, maar goed iedereen zijn eigen mening natuurlijk