Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Van een kaartje word je beter...

Mijn moeder, de enige echte liefste oma van mijn kinderen, is ziek. Dat was ze al een tijdje. Maar nu is bekend dat ze ongeneeslijk ziek is. Elke keer fluister je de kinderen weer in 'zul je rustig zijn bij opa en oma' en het werkt. Ze zijn op hun liefst en knuffelen oma zo veel als ze kunnen. En dat doet mama niet minder. 'Oma sjiek' zegt dochterlief. En mijn zoontje begint er op allerlei momenten over, want ook hij begint te beseffen dat het iets anders is dan die keer dat hij griep had, al begrijpt hij er nog heel veel niet van.

Soms grijpt het alles me zo aan en kan ik mijn tranen niet inhouden waar de kinderen bij zijn. Mama, waarom huil je? vraagt mijn zoontje. Ik reageer eerlijk. Maar we hebben toch een kaart gestuurd? gaat hij verder. Als je een kaart stuurt wordt iemand beter.  Nemen we een cadeautje mee voor oma? En: oma moet veel drinken en veel slapen, dan wordt ze weer beter. In zijn hoofdje waren het heel geode ideeën, die ik met tranen in mijn ogen aanhoor. Hardstikke lief dat je meedenkt lieverd. Was het maar zo eenvoudig.

Het begint langzaam door te dringen dat mijn kinderen bij het opgroeien geen oma  meer zullen hebben en dat doet pijn. Zullen ze zich haar later nog herinneren; ze zijn tenslotte nog zo jong? (Ik zal er alles aan doen om te zorgen dat dat gebeurt... maar voorlopig hopen en bidden we dat oma nog een tijd bij ons zal zijn) 

 

10 jaar geleden

Sterkte! Dit zijn momenten die je als mama liever niet tegenkomt. Maar pff, wat doe jij het dapper!

10 jaar geleden

Dat is heftig en dan ook weer zo in to the now als je je kindje zo hoort... met een kaart wordt ze weer beter! Och was dat inderdaad maar zo. Maar ook hoort dit helaas bij het leven, hoe moeilijk ook! Mijn zoon was een jaar of veir toen hij zei, ' Mama wanneer gaan we weer naar de hemel?' Ik dacht HUH? na even doorvragen kwam ik erachter dat hij het kerkhof bedoelde. De logica van een kind! Ik wens jou, je gezin en familie heel veel sterkte bij dit proces.....xx

10 jaar geleden

Heel heftig! Wij zelf zitten al bijna anderhalf jaar in deze situatie en begrijp me niet verkeerd... We zijn heel blij dat ze nog bij ons is, maar slopend is het wel. Hopelijk kunnen jullie nog heerlijk genieten van elkaar en eerlijk zijn over de situatie bij je kinderen is het aller belangrijkste. Ook al snappen ze nog niet alles, is het erg belangrijk dit wel met hun te delen en vooral je eigen verdriet niet weg te stoppen. ook papa en mama mogen verdriet hebben, daardoor zien ze ook dat verdrietig zijn helemaal niet erg is. Heel veel sterkt in deze heftige tijd.

10 jaar geleden

heel veel sterkte..