Terug
Blog header image

Van duimzuigen naar nagelbijten...... En toen???

Ons dochtertje duimt. Geen probleem toch? Maar nu is ze ook begonnen met nagelbijten. Is het tijd om de duim op te geven???
Annemiek2
6 jaar geleden

Dit is lastig, ik heb op mijn duim gezogen totdat ik een beugel kreeg. Toen was het niet meer zo lekker. Ik heb ook altijd op mijn nagels gebeten en niks hielp. I doe het nu nog zo af en toe. Gelukkig niet meer zo vaak tot het pijnlijke aan toe maar ook ik bijt de velletjes en onregelmatgheden nog wel eens weg. Ik zou niet zelf gaan experimenteren maar echt even goed gaan kijken wat de onderligende reden kan zijn. Gewoon de dagelijkse dingen opschrijven die jullie meemaken en waarvan je vemoed dat je dochter het meekrijgt. Op wat voor momenten ze meer of minder op haar duimzuigt en op haar nagels bijt. Dan eens zien of er op een goede manier iets aan gedaan kan worden. Heel veel sterkte en succes hiermee.

Lindsy83
6 jaar geleden

Ik heb ook wel op mijn duim gezogen en later ook nagels gebten, maar toen was ik alouder en het is ook uit mezelf weer gestopt. Heb dus helaas geen ervaring of tips voor je... Wel succes met je zoektocht naar een oplossing!

Wordygirl4ever
6 jaar geleden

Ik had er nog niet aan gedacht dat er een onderliggende problematiek kon zijn. Ze lijkt het te doen voor 'troost'. Als ze moe is enzo, dan gaat dat duimpje automatisch naar binnen. Ze is erg gevoelig en ik vermoed dat ze alles wel meekrijgt, maar wij leven redelijk stress-vrij. Ik bedoel dat er geen ruzie is enzo.

Wordygirl4ever
6 jaar geleden

Bedankt! We laten haar het duimpje nog even houden en gaan de andere nageltjes insmeren met dat vieze goedje zodat ze niet gaat bijten op die nageltjes.

Annemiek2
6 jaar geleden

Achteraf gezien bij mij wel. Maar daar kwam ik pas jaren later achter. Oké het kan ook met de neurofibromatose te maken hebben, het niet lekker in mijn vel zitten en "problemen" thuis te maken gehad hebben. Maar ook gezien hoe hard jullie je best moeten doen met alles zou ik even zien OF er nog wat meer is. Ik zeg niet dat het zo is maar als ze nu zo hard duim zuigt en nagelbijt zou ik niet te lang gaan proberen om haar er vanaf te krijgen en veel methodes en zo te gebruiken. Als het niet lukt zou ik gewoon eens kijken of er iets aan de KAN zijn. He lastig om het via platte tekst uit te leggen zonder elkaar te zien want ik bedoel het op een voorzichtige manier en wil je een ander licht op duimzuigen en nagelbijten te geven.

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
6 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.