Snap
  • Kind
  • Nieuws
  • restaurant
  • schattig
  • bizzyboard
  • kinderpraat
  • valentijn
  • liefde

Valentijn

‘Love, love, love’ zong ik toen ik de reservering bij ons favoriete restaurantje had geplaatst. Sam en Sophie keken me met opgetrokken wenkbrauwen aan. ‘Wat is er mam?’ vroeg Sam. Ik leg ze uit dat ik als Valentijnsverrassing een etentje heb geregeld voor Jim en mij in het restaurantje waar we destijds tijdens ons eerste uitje naar toe gingen. ‘Dat is niet eerlijk’ stampvoette Sophie ‘ik wil ook mee!’ ‘Maar’ verdedigde ik ‘je favoriete oppas komt!’ Sophie deed haar armpjes over elkaar en keek op haar aller-boost . Ze kreeg bijval van haar broer. Hij vond dat hij als ons kind zijnde ook zo zijn rechten had met Valentijn.

Hierop opende ik mijn laptop en surfte naar de website van het restaurant. ‘Dus’, zei ik ‘jullie willen graag vooraf: Sockeye zalm met een krokant gebakken oester, marshmallow van soja en een vinaigrette van sesam en als tussengerecht: Gebakken coquilles met een crème van bloemkool en sinaasappel gemarineerd in dille-olie,… En als hoofdgerecht bestellen jullie natuurlijk: Risotto met knolselderij en wintertruffel, parmezaan, gedroogde kerstomaatjes en veldsla…‘ Ik keek mijn kinderen triomfantelijk aan. ‘En?’ vroeg ik, ‘willen jullie nog mee?’. Sam en Sophie schudden hun hoofd. ‘Blij dat de oppas komt!’ zei Sam.

‘Wat is Valentijn eigenlijk?’ vroeg Sophie geïnteresseerd. Ik legde uit dat dit een dag is waarop je aan iemand laat zien dat je die persoon lief hebt. ‘Dan kies ik opa’ zei Sophie blij. ‘En ik Roos!’ riep Sam. Dus opa en je buurmeisje, vatte ik samen. ‘Dan moeten jullie dit op een bijzondere manier laten zien’ zei ik. Sophie pakte direct haar stiften. ‘Ik maak een mooie tekening voor opie’ zei ze. Sam keek sip. Hij houdt niet zo van tekenen. ‘Wat moet ik dan doen?’ vroeg hij zich hardop af. ‘Wat vind Roos leuk?’, vroeg ik Sam. ‘Kweenie’ antwoordde hij en ging naar zijn kamer. Een kwartier later kwam hij terug met zijn goochelspulletjes en een glimlach van oor tot oor. ‘Ik ga een goochelvoorstelling voor haar maken!’, zei hij trots. ‘Geweldig!’ riep ik uit ‘we gaan Roos de veertiende uitnodigen!’ Daarop spurtte ik naar de bizzyboard. Want zulke fantastische initiatieven moet je soms wel even vastleggen!