Snap

Vakantie

Weer terug van een heerlijke vakantie en nu....toch teveel verwend

Jaaaa we zijn weer veilig thuis van onze heerlijke vakantie in Turkije. Zo fijn hebben we het gehad zo heerlijk echt een supervakantie kids lief en gezellig wat wil je nog meer. Onze kids hebben het ook super naar hun zin gehad en hadden snel vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. En daardoor konden wij ook super relaxed genieten. En nu zijn we alweer een poosje thuis en begint de verveling een beetje toe te slaan. Elke keer verwachten ze van alles en gaan ervan uit dat alles zomaar kan en alles mag en owee als het even niet binnen hun straatje past krijgen we een boze bui om onze oren geslingerd. Zo niet leuk ben nu op een breaking point dat ik zeg pfff nog 2,5 week hebben ze ( de oudste dan ) vakantie en ik verlang nu alweer naar het ritme en structuur van school. Merk ook wel dat het bij de oudste ook zo is hij mist echt de structuur en regelmaat en is misschien daarom wel zo vervelend en "verwend" en uiteraard ziet de jongste dat en doet lekker mee. Pffff word er best een beetje moe en verdrietig van. Dus als iemand nog tips heeft graag ben wel toe aan weer wat nieuwe ideeen over hoe ik dat ondankbare gedrag kan afleren. Ze worden echt niet super verwend en ik en mijn man zijn best streng en rechtlijnig wat wel en niet mag. Maar manlief is weer aan t werk en ik heb nog 2,5 week te gaan. Zo weet niet of er reacties komen maar moest het ook gewoon ff kwijt ;)

10 jaar geleden

Klinkt bekend in de horen. Het is natuurlijk ook weer wennen als je 'gewoon' weer thuis bent. Op vakantie kregen ze bij ons bijvoorbeeld weleens twee ijsjes omdat t zo warm was. Ja, thuis komt dat bij niet voor, dus dan was t brullen. Probeer anders een beetje de structuur van school aan t houden. Spelen, fruit eten, buiten spelen, broodje, etc. Kan soms helpen. En anders moet je nog ff twee doorzetten tot de 1e schooldag :-)

10 jaar geleden

Fijn dat jullie zo'n lekkere vakantie hebben gehad! klinkt erg goed. Wel jammer dat de kids nu even wat vervelender zijn, maar zij moeten ook weer even wennen om weer terug thuis te zijn natuurlijk... heb helaas geen tips. Alleen: succes!!

10 jaar geleden

Hier hebben mijn meiden dat nu ook een heel klein beetje. Eigenlijk wel logisch ook natuurlijk. Ik probeer langzamerhand weer iets meer het oude ritme op te pakken, want ze hebben inderdaad weer wat meer structuur nodig. Ik vind het heel dubbel: ik geniet ervan om de meiden thuis te hebben, maar ik denk dat het ook wel weer goed voor ze is dat ze over 1,5 week ( poeh, klinkt wel erg snel...) weer naar school gaan.