Snap

vaarwel babytijd,hallo dreumesje.

de reis naar het lopen. in deze blog vertel ik over de ontwikkeling van baby naar dreumes.

Daar lig je dan.. mijn jongetje. zo zoet te slapen. Ik zit in de woonkamer, en omdat je verkouden bent hoor ik je ademhalen (ik woon gelijkvloers) Je pappa is even bij de buurman op visite. En ik zit achter de laptop, want jou mamma is verdrietig, trots en blij.. 

De maanden zijn voorbij gevlogen, van een klein lief schattig baby-tje ben je uitgegroeid tot een grote stoere jongen van 14 maanden, Je kunt al zitten, je rolt je om, je staat in de box. Sinds kort heb je het lopen ontdekt, je kunt nog niet los lopen, maar je scheurt de kamer door met je babywalker, je loopt rondjes om de tafel. Je klimt op de bank, op je mooie stoel. Oh mijn kindje, wat is het snel gegaan. Je bent zo groot geworden, maar nog steeds het allerliefste!

Ik vind het moeilijk, maar ook mooi om te zien hoe je je hebt ontpopt. Zaterdag begon je ineens te lopen achter de babywalker. Daarvoor heb je een uur aan één stuk door gehuild, je was zo gefrustreerd, je wil het zó graag. En ik? Ik huil.. omdat je geen baby meer bent, maar je zo'n stoere jongen bent geworden. Ik ben trots, heel trots op jou. Jij neemt langzaam afscheid van jou baby zijn, ik neem langzaam afscheid van jou babytijd. Want inmiddels ben je al een dreumes! Ook kijk ik uit naar het moment dat je wel los kunt lopen, Dan kan ik je meenemen, stapvoets de wereld in. Als ik me nu zo inbeeld dat je rond het voorjaar echt zelfstandig kunt lopen, dan lopen we op de kinderboerderij, waar ik vaak kwam met jou toen je nog kleiner was. Ik vind het heerlijk om er al naar uit te kijken hoe we daar samen hand in hand lopen, opweg naar de diertjes. Sinds je in mijn leven bent, heb ik samen met jou, de weg gevonden, de weg naar het moederschap, en de weg naar onvoorwaardelijke liefde. Dankjewel, mijn lieve schat. Ik hou van jou.