Snap
  • Kind
  • opvang
  • BSO
  • nso
  • School
  • vakantie
  • kerstvakantie

UNPOPULAR OPINION

Ik breng mijn kind in de schoolvakanties naar de BSO.

Ik ben schuldig. Ik ben dus zo'n ontaarde moeder die haar kind in de schoolvakanties naar de vakantieopvang van de BSO brengt. En dat doe ik volledig zonder schuldgevoel. Mijn kind vindt het namelijk léuk op de BSO.


Toen mijn kind naar de basisschool ging verdiepte ik mij in de BSO (NSO?) en in vakantieopvang. Ik googelde op wat fora en las in ervaringsverhalen vooral de noodzaak van moeders om zich te verantwoorden voor de keuze voor vakantieopvang. Ze kunnen geen 12 weken vrij nemen per jaar, ze zijn in de tijd dat ze hun kind wegbrengen écht aan het werk blabla. Alleen al het feit dat ze de noodzaak voelen om hun keuze voor de vakantieopvang uit te leggen is erg jammer. Wat dat betreft is het met de emancipatie in Nederland bedroevend gesteld als het op kinderen aankomt. Je leest namelijk nergens dat vaders zich moeten verantwoorden voor het feit dat ze in schoolvakanties moeten werken.


Ik ben zelf helemaal niet aan het werk als ik mijn kind naar de vakantieopvang breng. Ik ben gewoon vrij, want ik werk in het onderwijs. Maar ook ik heb vakantie nodig. En ja, dat betekent dus dat ik een hele dag op de bank lig, warme (!) koffie drink en Netflix kijk. Ongestoord. Terwijl mijn kind op de BSO leuke uitstapjes heeft en vuurwerkconfetti van papier knutselt. Tegelijkertijd ben ik ook dankbaar dat ik de luxe heb om dit zo te kunnen doen. En de andere vrije dagen? Dan doe ik bewust leuke dingen met mijn kind. Een dagje museum, dierentuin of zwemmen zit er wel in en vaak weet ik mezelf ook wel een dagje naar een indoor-speeltuin te slepen. En mijn man? Die werkt in de vakantie. Maar die hoeft zich niet te verantwoorden en ik dus lekker ook niet. Maar dat deed ik met dit stukje misschien per ongeluk toch.


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️

1 jaar geleden

Mijn kids gaan ook naar de vakantie opvang en ook ik ben wel eens een dagje thuis als zij daar zijn . Ik kan dan rustig huishouden gaan doen en ook wel eens een film kijken in alle rust. Ze vinden het er erg leuk dus niks mis mee. Zij gaan vaak 2 dagen per week er heen soms 3 als ik weekend vrij heb dan 3 anders 2 dan werk ik ij het weekend

1 jaar geleden

Lekker toch?! Die van mij gaat normaal gesproken 3 dagen, vorige week vanwege kerst 2. Ik ben ook het hele weekend vrij en omdat ik nu op die andere dagen het huishouden enzo doe heb ik in het weekend alle tijd voor hem. 😄

1 jaar geleden

Hier ook! Drie kids later doe ik doe 'vrije' dagen niet eens iets spannends. Lees: met vriendinnen shoppen ofzo. Werk in het onderwijs en in de vakanties gaan de kids naar de opvang, heerlijk spelen en vermaak. En ik? Ik poets en ruim op. Die kasten worden uitgemest en speelgoed wordt uitgezocht. Heerlijk. Een snelle run naar de winkel zit er dan ook nog wel in. Maar verder doe ik eigenlijk niets spannends. Gewoon heerlijk rustig aan. Heerlijk vind ik dat!

1 jaar geleden

Klinkt erg goed! 👌

1 jaar geleden

Dikke prima toch!

1 jaar geleden

Extra genieten met je kinderen in de vakantie is ook heel fijn. Alle dage naar de opvang brengen vind ik te zot voor woorden. Maar 1 dag is wel lekker voor een moment voor jezelf of de schoonmaak. Maar alle dagen afnemen terwijl je thuis zit is echt belachelijk. Extra genieten van elkaar is juist zo belangrijk.

1 jaar geleden

Helemaal mee eens.!

1 jaar geleden

Ja is dat belachelijk, of VIND jij dat belachelijk..? Jammer zo’n reactie, juist op een stuk als deze. Als iemand ze elke dag wil brengen omdat diegene zelf ook rust nodig heeft wie ben jij dan om dat belachelijk te noemen?

1 jaar geleden

Ieder zijn mening. 🙂 We hebben deze vakantie ook hele leuke dingen samen gedaan. Ik denk dat het uiteindelijk gaat om een goede balans te vinden die voor iedereen in het gezin goed werkt. Voor ons werkt het zo, maar dat is voor iedereen denk ik anders.