Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Uitslapen, alsjeblieeeeft!!!

donderdagochtend 5.50 uur. Een verfrommeld gezicht en wallen die bijna reiken tot mijn kaak. Ik ben moe, zoooo moe. Nooit een keer uitslapen.

Hier zit ik dan: donderdagochtend, 5.50 uur. Een verfrommeld gezicht en wallen die bijna reiken tot mijn kaak. Ik ben moe, zoooo moe. Nooit een keer uitslapen.

Mijn oudste dochter is inmiddels al een dik uur wakker. Ze is net 6 en we hebben al van alles geprobeerd: later naar bed ( met als resultaat nog eerder wakker ), rolluiken, zeggen dat het nog midden in de nacht is, een speciale Dora wekker. ( jammer dat Dora vaak s`nachts wakker werd, door gebrek aan technische kennis van mijn kant ) Helaas, de oplossing zit er voor als nog niet bij.

In deze periode hebben we het al helemaal zwaar te verduren. De klok is immers net verzet en dan niet in het voordeel van jonge ouders. Op mijn werkdagen sta ik om 4.50 u op en deze week heb ik zelfs mijn wekker niet nodig gehad om wakker te worden, want mevrouw was al weer wakker.

Natuurlijk speelt ze eerst wel even lief op haar kamertje of we zetten haar voor de televisie, maar dat is ook weer geen uren vol te houden.

Je begrijpt dat dit ook zijn uitwerkingen heeft op ons gezin. De jongste van 3 wordt wakker van haar grote zus en mama en papa zijn gewoon MOE. Verder heeft mevrouw voor ze naar school gaat er al bijna een halve werkdag op zitten. Met als resultaat vaak een chagrijnig, vermoeid meisje na school. Wat zijn wij blij dat ze als herfstkind nog een jaartje extra in groep 2 zit!

Ach, ik weet: het zijn allemaal fasen, fasen, fasen, maar fijn is anders.

Heeft iemand voor mij de gouden tip? De beloning? een hele vrolijke, uitgeruste blog!

 

11 jaar geleden

zoonlief van 6 heeft er hier ook een handje van om om 6 uur an ons bed te staan en voor hem maakt het ook niet uit wel of geen weekend.doordeweeks sta ik om 6 uur op dus maakt het me niet zoveel uit maar s'weekends slaap ik graag nog even langer zeker omdat de andere 3 kids dan ook nog slapen.inmiddels hebben wij een sticker systeem met zoonlief waarbij de afspraak is dat hij dan in zijn bedje blijft liggen tot papa of mama hem uit bed komt halen nu werkt het natuurlijk niet als ze om 6 uur komt dan je dan meteen de eerste nacht tot 9 uur dr wakker in bedje laat liggen maar steeds 30 min opbouwen heeft hier echt gewerkt en is het goed gegaan hoppa een mooie sticker op de kaart na 3 stickers een mooie beloning natuurlijk kun je de stickers ook opbouwen dat het steeds langer goed moet gaan.en idd lieve familieleden/vrienden aankijken of ze eens een weekendje willen oppassen kan ook geen kwaad en dan heerlijk uitlapen..!! succes ermee :D

11 jaar geleden

Een gouden tip, die heb ik niet. Wanneer ik de verhalen lees over mama´s die zo vroeg uit de veren moeten omdat de kids erg vroeg wakker worden ben ik alleen maar blij met mijn slaapkopje. Heeft ze al is bij iemand anders geslapen, bijvoorbeeld opa en oma. Probeer dat is een keertje en kijk of ze ook daar zo vroeg wakker wordt. Misschien is het een ritme dat je moet doorbreken.

11 jaar geleden

Nee sorry ik ben ook nog steeds zoekende naar de gouden tip voor het: MAMAAAAA IK WIL UIT!! Megan is zo'n goede slaper.......ahummmm Wij hebben een wekker van nijntje en zo nu en dan gaat het goed en wacht ze tot nijn wakker is maar meestel duurt het er veel te lang.

11 jaar geleden

Ik heb de goude tip voor je, mits mogelijk in je situatie..dus kom maar op met die belong de vrolijke uitgeruste blog ;p Aankomend weekend alle afspraken afzeggen, kinderen naar opa/oma/tante/vrienden die dan graag voor jullie een avondje/nachtje willen oppassen. Papa en mama gaan dan samen wat leuks doen en op tijd naar bed om vervolgens pas rond middag uit bed te komen en de kids op te halen. Ben je weer bijgetankt en kun je er weer tegenaan. succes