Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Uitkoken of vaatwasser?

In de kraamtijd werden de flesjes  en kolfspulletjes trouw iedere ochtend uitgekookt door de kraamverzorgster.  Dit doe ik nu nog steeds iedere dag trouw. Het is eigenlijk een gewoonte geworden en ik vind het ook niet vervelend om te doen. Het hoort er gewoon bij.

Een tijdje geleden sprak ik nog meer vrouwen die afgelopen jaar moeder zijn geworden en het overgrote deel hiervan vertelde dat zij flesjes en dergelijke gewoon in de vaatwasser zetten. Nu heb ik een tijdje geleden een artikel gelezen over vaatwassers waardoor ik besloten heb mijn flesjes en speentjes gewoon uit te blijven koken. Er werd namelijk gesproken over  zwarte gisten die in vaatwassers voorkomen en dat deze erg gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Deze zitten dan vooral op en in de afsluitrubbers. De bacterie die het gevaarlijkst is, is de Exophiala. Deze kan herseninfecties veroorzaken.  Verder zijn er ook nog witte en rode gisten die in vaatwassers goed vertoeven. Ook deze kunnen infecties bij mensen veroorzaken. Hier schrok ik nogal van. Ik ben de rubbers dan ook meteen schoon gaan maken met een desinfecterend middel. Geen idee of dat nu werkt of niet voor onze normale vaat. Voor mijn kleine meid gok ik het er niet op. Misschien wat overdreven, maar ik wil het risico niet lopen. Ze heeft toch net wat minder weerstand dan een volwassen persoon.

10 jaar geleden

Ik gebruikte altijd een magnetron bak, speciaal voor speentjes en flesjes. Een beetje water erbij en in de magnetron, alle bacterien worden zo gedood. Had nooit stilgestaan bij de viezen rubbers van een vaatwasser. Die zal ik meteen vanmiddag maar gaan schoonmaken!

10 jaar geleden

Alles altijd uitgekookt maar niet elke dag hoor, dagelijks zal ik maar zeggen :)

10 jaar geleden

Ik kook flesjes en speentjes ook altijd uit. In het begin dagelijks, later om de dag of soms nog iets minder vaak.

10 jaar geleden

Kolfspulletjes heb ik ook altijd uitgekookt, maar later gingen de flesjes gewoon in de vaatwassser.