Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Uitglijden naar groep 3!

Nu was het zover... Onze jongen uitglijden naar groep 3, spannend!

Het einde van het schooljaar nadert... De laatste dingen worden gedaan, tenminste afgerond ;) Beetje tv kijken, een musical van groep 8 kijken, cadeautjes geven aan de juf, iedereen bedanken en dan is het in ene zover, het uitglijden!

De oudste kleuters (waaronder ons zoontje) worden in een hele ceremonie in het zonnetje gezet en gaan letterlijk van de glijbaan af naar groep 3! Iedereen mag erbij zijn, papa heeft vrij genomen, oma is opgetrommeld en zus lief is uiteraard ook van de partij. Wat heeft de juf haar best gedaan.... Ieder kind dat overgaat krijgt een persoonlijk gedichtje, zijn/haar portfolie (rapport) mee, er worden foto´s gemaakt en geklapt voor iedereen en wat zien die hoofdjes er trots uit. Ze hebben ook weer heel wat bereikt, het is tijd voor de volgende stap!

Als alle kindjes geweest zijn, gaan ze in een rij staan met alle kindjes waarbij ze straks in de klas komen. Eenmaal op de glijbaan worden ze er met een kus van de juf vanaf geduwd en rennen ze naar hun nieuwe juf toe, waar ze met een aai over hun bol en een knuffel ontvangen worden. Super leuk om te zien en die mooie stralende glimlach verdwijnt de rest van de dag niet meer :)

De volgende dag nog een beetje poetsen op school en dan zit het er toch echt op. Met gemengde gevoelens nemen we afscheid van zijn lieve juf en dan kan de VAKANTIE beginnen!!

Nu maar hopen dat het weer met ons meedoet in de feestvreugde ;) 

10 jaar geleden

Wat geweldig,zeg! Mijn oudste gaat na de zomervakantie ook naar groep 3; ze kreeg van de juffen een stoffen zakdoek met een lieve tekst erop voor de moeilijke momenten, erg lief.

10 jaar geleden

Wat een bijzonder ritueel zeg! Heel erg leuk

10 jaar geleden

Wat ontzettend leuk he! Zal ik je eens wat vertellen: ik kan mijn eigen uitglijden naar groep 3 nog herinneren, zoveel indruk heeft dat op me gemaakt! Geniet van de vakantie!

10 jaar geleden

dat is leuk zeg glijdend naar 3 haha