Snap
  • Kind
  • kleuter
  • #voorheteerstnaarschool

Uit het leven van een Peuter: Bijna een Kleuter!

Het is bijna zover! Over minder dan 2 weken word ik vier! Vier jaar dames en heren, dat is al bijna volwassen. Ik heb overigens geen idee hoe lang 2 weken nog duren, maar het zal wel ongeveer even lang duren als die 5 minuten waar mama het zo vaak over heeft.

Als ik vier ben, ga ik dus naar school. Eindelijk weer bij mijn Kinderdagverblijf matties aansluiten, ik kan niet wachten! Al zitten er ook wel een paar nadelen aan vier jaar worden. Mama zegt dat ik dan toch echt mezelf aan moet gaan kleden en daar heb ik geen zin in. Maar je weet het: als je er maar lang genoeg over doet, geven je ouders uiteindelijk altijd de strijd op en doen ze het voor je. Een motto waar ik nog steeds heel goed op ga.

Maar vier dus hè. Waar ik er alleen maar zin in heb, is mama erg emotioneel de laatste tijd. Tot vervelens toe hoor. Ik bedoel, ik hou van knuffelen, maar dit is te erg. Just let me breathe woman! Ze blijft maar zeggen dat ze me zo gaat missen als ik straks naar school ben. Wen er maar aan vrouw, je gaat me straks steeds minder vaak zien als ik met mijn homies aan het chillen ben.

Ik zie mijn toekomst al voor me hoor. Na school lekker nog even rondhangen met mijn mede vierjarigen. Op het schoolplein, met een fruitshoot in de hand.

Maar ik dwaal af. Mama en haar meltdowns dus. Lastig.

Al moet ik zeggen, nu ik er meer over na ga denken….straks ben ik niet meer alleen met mama, als ik uit school kom is Amber er ook altijd bij. Geen één-op-één momentjes meer….niet meer samen boodschappen doen op woensdag ochtend. Niet meer samen ergens een taartje eten. Niet meer samen urenlang boekjes lezen….oh nee, ik voel de waterlanders komen. Je kan wel merken dat ik bijna vier word, i’m getting emotionally unstable!

Mama heeft me aangestoken, nu ga ik die tijd ook missen. Hè, ze weet het al te verpesten voor het überhaupt begonnen is. Maar ze is wel lief. En ik ga haar wel echt missen. Het is toch het einde van een tijdperk. De komende 2 weken (hoe lang dat dan ook is), ga ik nog heel erg veel knuffelen met mama!