Snap
  • Kind
  • Nieuws
  • eten
  • kinderen
  • stress
  • met
  • uit

Uit eten met kinderen? Leuk of Stress?

Zaterdagochtend. Het is mooi weer, wel fris maar je hebt zin om er op uit te gaan met de kinderen. Het wordt een mooie wandeling in Hoog-Soeren.

Na een wandeling van ruim 2,5 uur zijn we toch wat hongerig geworden. We verrassen de kinderen door voor te stellen om ergens een hapje te gaan eten.

“We willen bij de bedonals eten!” “Mag dat? Doen we dat echt?”. Wat een feest voor de kinderen. Voor ons als ouders ook. Ze waren superlief en hebben echt ALLES opgegeten. E

en aantal dagen later hebben ze het er nog over. “Mam, gaan we nog een keer bij de ‘bedonals’ eten? Ik vond het zo leuk en lekker.”

Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat je best met kinderen uit eten kunt gaan en dat ze lief zijn en het bordje leeg eten. Laat ze zelf eens kiezen. Het werkt echt!

Gaan jullie ook uit eten met de kinderen? Of ga je liever samen zonder kinderen om de stress te vermijden? Wat is jullie ervaring met het uit eten gaan met kinderen?

12 jaar geleden

Ons meisje is nu net 3 jaar oud.. en ze heeft ondertussen al heel wat restaurantbezoekjes gehad. Gemiddeld gaan wij iedere maand wel een keer uit eten, en elke keer ook naar een restaurantje die we niet kennen…Wij zijn wat dat betreft gewoon in het diepe gesprongen en het valt ons, nu nog steeds 100% mee… en ons meisje vind het ook erg leuk! En ook wij hebben vaak nog wel eens wat zenuwen hoe het tafelen gaat als ze bv moe is, of een behoorlijke baldag heeft… als je het niet aandurft kan je prima een bezoekje doen bij het Ikea restaurant, V&D (la place) of inderdaad de Mac. Er zijn ook heel wat restaurantjes, denk aan pannenkoekenrestaurants, italiaanse restaurantjes die helemaal gericht zijn op kinderen. En daar hoef je je absoluut niet druk om te maken als ze een keer heel hard gaan schreeuwen (want dat zijn ze gewend, en niemand stoort zich eraan)… Wij gaan inderdaad niet naar de ‘zoveel sterren’ restaurantjes maar wij gaan gewoon naar het restaurantje waar we lekker kunnen eten. We hebben vaak gemerkt (en bij sommige niet verwacht) dat veel restaurantjes erg goed zijn voorbereid op kinderen.. denk aan de kinderstoel, fristi, chocomel, appelsap en kok een kindvriendelijk gerechtje klaar maakt wat bv niet op de kaart staat, en ook niet beroert zijn om een speciaal kinderijsje te maken dat niet op de kaart staat en leuk speelgoed hebben waar ze mee kunne spelen tijdens het tafelen. Vaak maken ze er juist een extra feestje van in het restaurant voor de kindjes…. 9 van de 10x vindt het restaurant het super gezellig dat er een kleintje mee eet in het restaurant. Wat je ook kan doen is naar het restaurant bellen en naar dit soort dingen kunnen vragen. Laatst ging het bij binnenkomst al mis… ze ging na binnenkomst met jas aan gelijk met de messen spelen die natuurlijk al klaar lagen op de tafel… ze zette het op een krijsen toen we haar corrigeerden… en dan voel je je hard bonzen in je keel want het restaurant zat vol…. En wat ik echt super lief vond, is dat alle mensen van de tafeltjes er omheen ons gelijk gerust stelden met;… ‘niet erg hoor, hoort bij de leeftijd’, ‘gaat straks wel over, maak je niet druk’ , etc. … de rest van de avond ging het ook gewoon goed. De beste tip die ik je eigenlijk kan meegeven; Maak je niet druk, relax en geniet van je avond. Wat je zeker mee kunt nemen van huis; speelgoed waarmee je ze zoet kunt houden en wij vinden ‘poets je toet’ doekjes ideaal en een fijne grote slabber, en ‘vrienden’ mee nemen die gezellig mee eten, zodat je samen de zorg voor de kleine ook kunt verdelen.

12 jaar geleden

Eigenlijk zijn wij nog nooit met onze kinderen uit eten geweest. De middelste, 3 jaar oud, heeft een eetprobleem. Wilde tot voor kort niets eten en kreeg sondevoeding. Nu begint hij het leuk te vinden. Zelfs het halen van een ijsje op een warme dag was een drama. Dit was ook niet leuk voor de oudste, zij is bijna 5 jaar oud. Rond de Kerst hebben we voor beide een Happy Meal gehaald en thuis gegeten. Dit ging prima, dus waarschijnlijk gaan we nu een keer bij de Mac eten met ze. Verder durven we nog niet te gaan, misschien als het eten met hem beter gaat.

12 jaar geleden

Voor het chique uitetengebeuren is mijn voorkeur om dit met uitsluitend volwassenen te doen! Toch kan het best goed gaan. Met Kerst gingen we met de schoonfamilie en alle kinderen uiteten. Was van te voren erg zenuwachtig hierover. Je moet weten dat mijn dochter van vier haast niet langer dan 30 seconden kan stilzitten. Ik heb hier nog een column over geschreven! Zie: http://bizzyboard.wordpress.com/2011/12/21/kerst-etiquette/