Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Tweedehands en/of nieuw?

Schaffen jullie alles nieuw aan voor de baby of gebruiken jullie ook 2e hands dingen? Aan de ene kant heb je maar 1 keer kinderen, aan de andere kant kost alles genoeg geld! Ik heb zelf alle grote dingen gekregen. Het was van mensen die ik goed kende of van familie en vrienden. Zo weet je in elk geval dat er goed met de spullen is om gegaan. De buggy hebben we gekregen, het mozesmandje, de ‘activity-centre’ en de Babybjorn.

Er zijn ook veel dingen die we gekregen hebben die wel nieuw waren zoals het wipstoeltje, kleertjes en speelgoed. Ik vind het zelf ook erg leuk om kleding uit te zoeken voor mijn jongens. Het is allemaal zo schattig. Mijn tweede zoontje krijgt wel alles aan van zijn broer. In het begin dragen ze het maar zo kort dat het geen zin heeft om alles weer nieuw te kopen. Ik heb een paar setjes nieuw gekocht omdat ik het zo schattig vond. Het is makkelijk dat we twee jongens hebben zodat ze dezelfde kleren kunnen dragen. Zelfs al was de jongste een meisje geweest, dan had ze de meeste kleertjes ook wel aangekund omdat ik beide keren van te voren niet wist of we een jongen of meisje zouden krijgen. Daardoor zijn alle kleine kleertjes in neutrale kleurtjes gekocht.

Omdat wij hier in Londen geen auto hebben en maar af en toe in Nederland zijn, had het geen zin om nieuwe autostoeltjes te kopen. Maar ze waarschuwen altijd dat je geen tweedehands autostoeltjes moet kopen voor het geval dat een stoeltje niet meer veilig is als iemand een auto ongeluk heeft gehad. Via familie kreeg ik een maxicosi zodat ik zeker wist dat het stoeltje veilig te gebruiken was.

Vorig zomer was ik met Rayan in Nederland en toen heb ik zo’n ouderwetse fietsmand voor achterop de fiets gekocht via Marktplaats zodat we lekker konden toeren. Zo’n mand is ideaal omdat ze lekker om zich heen kunnen kijken doordat het zitje overdwars zit. Ik heb het wel even gemoderniseerd met een tuigje wat ik bij Prenatal gekocht had omdat ze vroeger het nog niet zo nauw namen met de veiligheidsvoorschriften. Zo hebben wij dus een combinatie van oud en nieuwe spullen en wij geven ook onze spullen weer door aan vrienden die ook kinderen krijgen. Zo hebben zij er ook nog wat aan. De kleertjes die baby Milan alweer te klein zijn heb ik in een doos gedaan. Ik denk dat ik wel uitgekinderd ben, maar zeker weten doe je het nooit! Ik denk dat ik de kleertjes ga bewaren voor als we naar Bangladesh gaan (mijn kindjes zijn half Bengaals). Er zijn daar genoeg arme kindjes die wel wat kleertjes kunnen gebruiken!!