Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Twee totaal verschillende kinderen

Je heb twee kinderen van dezelfde ouders die totaal niet op elkaar lijken.

 

Heb jij dat ook: je hebt twee kinderen (in mijn geval een meisje en een jongen) en die lijken totaal niet op elkaar.

 

Mijn broer en ik werden vroeger eerder aangezien als vriend en vriendin dan als broer en zus en zo lijkt het ook mijn eigen kinderen te vergaan.


Mijn dochter heeft een normale lengte, is slank, heeft donkerbruine ogen en lichtbruin, licht krullend haar. Ze kletst al sinds ze een maand of acht was, maar ging pas met 19 maanden lopen.

 

Mijn zoon had bij zijn geboorte al de lengte en het gewicht van een ‘normale’ baby van zo’n drie maanden. Hij heeft donkerbruin tot zwart haar dat helemaal stijl is. Zijn ogen zijn donkerblauw en hij probeerde met circa 5 maanden al te gaan kruipen. Ook in zijn nekje was hij meteen heel sterk en je merkt dat hij fysiek wel iets voorligt op zijn leeftijdsgenootjes.

 

In mijn dochter herken ik uiterlijk wel wat van mezelf, in  mijn zoon zie ik mijn man terug. Het vreemde is dat ze in hun gezicht weer wel erg op elkaar lijken, maar dan met name als ik oude foto’s van mijn dochter naast foto’s van mijn zoon met dezelfde leeftijd leg.

 

Vreemd dat twee kinderen van dezelfde ouders (uiterlijk) toch zo verschillend kunnen zijn!

10 jaar geleden

Uiterlijk lijken onze jongens heel erg op elkaar, vooral als je peuterfoto's naast elkaar legt, maar innerlijk zijn ze heel verschillend. Mijn oudste lijkt heel erg op mij en de jongste juist heel erg op mijn man. Ik had als kind idd ook dat sommige mensen niet geloofden dat mijn zussen echt mijn zussen waren, wij lijken alle 4 qua uiterlijk niet echt op elkaar. Maar we hebben dan wel weer dezelfde telefoonstem (grappig dat je dat noemde braamn, daar moest ik zelf ook meteen aan denken)

10 jaar geleden

Grappig dat ze zo verschillend zijn. Onze meiden lijken ook niet erg op elkaar, maar hebben wel 'iets' van elkaar weg. Bijvoorbeeld soms dezelfde manier van kijken en dezelfde stem ( aan de telefoon )