Snap
  • Kind
  • gezin
  • familie
  • grotebroers
  • blessed
  • Rijkdom

Trotse grote broers

De beleving van de jongens van de zwangerschap en daarna!

Toen ik vertelde dat er een baby in mijn buik zat aan Noah en Luca waren ze door het dolle heen. Vooral Noah. Hij besefte het allemaal goed en vertelde aan Luca dat ook hij nu grote broer zou worden. Noah voelde veel aan mijn buik en gaf steeds kusjes. Luca was 2,5 toen we het vertelde. Hij vond het leuk, maar voor hem nog niet realistisch. Je zag nog niets en voelde ook nog niets.

Toen we gingen voor een geslachtsbepaling hoopte Noah op een zusje. Hij zei ook steeds: ‘ik wil graag een zusje, maar als het een broertje is vind ik dat ook wel leuk.’ Zo grappig hoe hij daar mee bezig was, en dat hij hier ook realistisch in kon zijn. Hij was dan wel ook dol enthousiast toen hij hoorde dat het een zusje was!

Hoe verder de zwangerschap vorderde, hoe spannender Noah het vond. Luca vond het wel wat interessanter worden, maar nog steeds had hij er weinig geduld voor om te voelen aan mijn buik. 

De uitgerekende datum naderde. Noah wist precies wanneer dit was. Ik heb het vaak verteld dat de baby eerder kon komen, maar ook later. Die week was het ook net een drukke week op school, de spanning sloeg flink in voor hem en dat merkte je erg. Nog even volhouden jochie!

Woensdag 22 juni was het zover. Ik had weeën toen de jongens wakker werden. Als ik: ik zat echt midden in mijn bevalling. Ik zei tegen René, mijn man dat hij ze mee moest nemen naar beneden. Ik wilde niet dat ze mij zo zouden zien. René bracht de jongens naar oma, die Noah naar school bracht. Om 12:15 haalde ze hem weer op en kon zij samen met Luca aan Noah vertellen dat zijn zusje Sara was geboren! Ze kwamen gelijk kijken en ik zag bij beide jongens een lach van oor tot oor. Ik janken natuurlijk. Zo bijzonder hoe natuurlijk dit verliep. Zoveel liefde voor hun kleine zusje die ze voor het eerst ontmoette! Zelfs Luca was zo ontzettend lief. Dit hadden wij, gezien de aandacht tijdens de zwangerschap niet verwacht! 

Nu zijn we inmiddels 2 maanden verder en zijn de jongens nog steeds helemaal gek van Sara. Luca is soms iets te hard, maar dit is onbewust. Ach, dat komt ook nog wel. Noah zorgt goed voor Sara zover dat kan en is een echte grote lieve broer. Wat bof ik toch met onze lieve jongens en ons mooie meisje Sara! 

Blessed!

Liefs, Laura 

Snap