Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tot welke leeftijd draag je een skipak?

Volgende week wordt het koud (of niet) dus ik doe omdat ik de kinderen zonder auto vervoer snel nog wat inkopen...

nu de oudste bijna naar de basisschool gaat zoek ik ervaringsdeskundigen...

Hebben jullie kinderen voor het buitenspelen nog een skipak aan of gebruik je die alleen voor de wintersport?

Zelf vind ik het gemakkelijker dan een los pak maar ja, als ze straks de enige is en 'voor gek' loopt vind ik het ook wat sneu...

Wat doen jullie je kinderen (kleuter) aan bij koud weer?

10 jaar geleden

Wij ook altijd op de fiets, want ik heb geen rijbewijs...hihi...Gewoon dik aankleden gaat hier prima.

10 jaar geleden

losse kledingstukken vind ik persoonlijk (nog) niet zo`n succes... Heb wel skibroeken gekocht maar op de fiets fluit de wind er nog tussendoor.. Voor op school zal ik het wel meegeven, is voor de juf inderdaad wel zo handig! Bedankt voor de tip!

10 jaar geleden

Mijn zoontje draagt op de basisschool geen skipak meer. Je ziet ze ook erg weinig, en dit heeft veelal ook te maken (denk ik) met hoe makkelijk ze aan en uit gaan. Hierbij een tip, koop de losse broeken en jasjes bij de lidl in de aanbieding. Die zijn vaak erg warm en lekker winddicht. Zoontje heeft vorige winter de gevoerde regenbroek (gevoerd met fleece) in al die weken met sneeuw heel veel aangehad, en als het extra koud was, deden we een legging of thermo broek onder de spijkerbroek aan, zodat hij 3 laagjes aan had. Vaak ook effectiever dan 1 dik pak.

10 jaar geleden

Mijn dochtertje droeg tot haar tweede jaar een skipakje, maar daarna alleen op de fiets nog. Mijn dochter was met twee jaar zindelijk en steeds als ze moest plassen stond ik te hannesen met dat skipakje uit trekken, dan was ik of te laat ( als ze moeten, moeten ze ook meteen) of het pakje ging over de grond ( wie weet wat er ligt:)) ik was er vies van sorry...dus sinds toen een losse ski broek en gewoon haar winterjas! Ook met skieen trouwens inmiddels draagt zij een losse ski broek met jas, puur omdat het voor haarzelf makkelijker is met naar de wc gaan. Succes !!