Snap
  • Kind
  • kinderen
  • plezier
  • Pretpark
  • dagjeuit
  • pretparken

Top 5 pretparken waar ik ooit heen wil met Kenji

Ik ben gek op pretparken. Al sinds kleins af aan ga ik met familie naar verschillende pretparken toe. Mijn moeder en ik hielden allebei van attracties die zo snel en hard mogelijk gingen. Het liefst ook wanneer ze over de kop gaan. Nu we wat ouder zijn hoeft het voor ons allemaal niet zo extreem meer te zijn. Ik merk dat mijn hoogtevrees met de jaren is toegenomen, dus ik ga niet zo snel meer een achtbaan in.

Ik kijk nu liever naar de toekomst over wat ik later allemaal met mijn zoontje ga doen. Natuurlijk staat een pretpark bezoeken hoog op het lijstje. Er zijn zo ongelooflijk veel verschillende pretparken op de wereld. Maar Kenji is nog maar 1 jaar, dus hij gaat binnenkort nog niet in een achtbaan. Ik heb dan ook mijn top 5 voor vandaag gebaseerd op pretparken waar ik vroeger vaak heen ging, en waar ze ook wel attracties hebben voor kleine kinderen.

Snap

1. Disneyland Parijs

Disney staat zeker op nummer 1 in mijn lijstje. Ik ben als klein kind ooit wel eens naar Disney geweest, alleen kan ik het niet zo goed meer herinneren. Dat vind ik erg jammer. Daarom zou ik hier nog eens naartoe willen gaan om de ervaring wat beter mee te krijgen. Ik zou er ook heen gaan wanneer Kenji wat ouder is, zodat hij het ook goed kan herinneren. Disney vind ik best ver rijden dus het is niet iets wat je voor het weekend besluit. Ik weet dat Disney toentertijd al erg duur was dus laat staan hoe hoog de prijzen nu zullen zijn. Maar ik ben zelf gek op alles wat met Disney te maken heeft. Ik ben benieuwd of Kenji dat later ook zo leuk gaat vinden.

Snap

2. Efteling

Naar de Efteling ga ik nog wel af en toe. De laatste keer was 3 jaar geleden met Vice, en ik vond het nog steeds super leuk. Ik denk dat Kenji dat ook erg leuk gaat vinden als hij iets ouder is. Het sprookjesbos en de Fata Morgana staan dan natuurlijk ook op het lijstje. Ik vind dit een leuk park voor kinderen met al die sprookjes. Maar ook zijn er een paar leuke attracties voor de volwassenen. Dit is gewoon een super leuk park voor heel het gezin.

Snap

3. Duinrel

Duinrel ging ik vroeger elk jaar heen met vrienden, het was een beetje vaste prik geworden. Niet te ver weg, en genoeg leuke attracties om je als volwassene te vermaken. Een groot pluspunt is dat ze een leuk zwempark hebben. Dus daar gaan we zeker vaak heen.

Snap

4. Walibi

Walibi staat bekend om zijn avontuurlijke pretparken. En laten we de geweldige Halloween Fright Nights niet vergeten! Ondanks al die adrenaline attracties heb je er ook genoeg voor (kleine) kinderen. Ik zou wel wachten tot hij wat ouder is en misschien al wat meer durft. Misschien dat ik dan zelf ook nog in een achtbaan ga. Heel misschien haha.

Snap

5. Slagharen

Dit is een pretpark waar ik ooit een keer met Kenji heen wil gaan in verband met jeugd sentiment. Toen ik klein was ging ik er elk jaar met familie heen. Ik kan het park nog heel vaag herinneren, maar als ik de foto’s van vroeger terug zie, ziet het er allemaal erg gezellig uit. Met de paardjes en de indianen. Het zal er nu natuurlijk wel heel anders uitzien, dus ik ben erg benieuwd!

Wat is jouw favoriete pretpark?

www.marushilifestyle.nl