Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tonijn en zoute drop

Boodschappen doen: soms een drama, wanneer de ene mijn tactiek om het snoep-pad te ontwijken doorheeft en de ander al bij de kassa staat te wachten en soms... heel leuk.. en leerzaam!

Meestal probeer ik het boodschappen doen te bewaren voor een moment dat ik niet meer dan één kind hoef mee te nemen. Het is tenslotte niet altijd een pretje om met een kleuter en een peuter al die gangen door te moeten wanneer je boodschappenlijstje langer is dan enkel cherrytomaten, een pot pindakaas en aanmaaklimonade. En zeker op drukke tijdstippen is het niet ideaal. Dan kijk ik achter me en staat mijn dochtertje klaar om een hap uit een appel te nemen, die ik niet van plan was te kopen en staat mijn zoon een end verderop zijn lievelingstoetjes te inspecteren. Maar tegenwoordig is de zaterdagmiddag favoriet. Mama op de fiets, met zoonlief achterop. Bij onze Dirk vd Broek staan er dan van die rekken met allerlei hapjes en drankjes om te proeven. En sinds mijn zoon dat een keer heeft meegemaakt, wil hij erg graag mee. Maar ja, het is niet elke week een chocoladekoekje en Milk & Fruit wat geproefd kan worden. De laatste keer had hij echt wel pech. Bij de slagersfadeling was het een droge worst met een vreemd bijsmaakje wat hij niet door zijn keel kreeg. Maar ja, dacht ik, we komen zo bij de koelafdeling... een toetje of melkachtig drankje gaat er altijd wel in. Hey, een toetje ditmaal, nou dat wordt smu... o, chipolatapudding. Hm. Nou, dan nog even de route vervolgen langs de paden waar snoepjes en koekjes liggen. Harde, zoute drop. Niet echt zijn ding. Wat zie ik daar? Toastjes met iets lekkers erop? Tonijn. Had hij nooit eerder gegeten en daar is mama nou weer niet zo dol op. O, is dat nou tonijn. Het toastje gaat erin. Maar ditmaal komt er geen vraag om een tweede. Nou, mama heeft nog wel wat lekkers voor je. Gewoon, thuis.  Stap maar op de fiets. Volgende keer beter ;-)

10 jaar geleden

Mijn dochter wilde in het begin alles proberen maar afgelopen half jaar is het een beetje een tisneus geworden, wat ze niet kent eet ze niet!! Hopelijk gaat het weer over ;)

10 jaar geleden

Haha, ja, net als bij ons bij de Etos. Hebben ze gezien dat een kindje voor ons in de rij een snoepje kreeg, zegt mijn zoontje hardop terwijl ik aan het afrekenen ben: 'zij kreeg toch een snoepje?'

10 jaar geleden

Heel herkenbaar mijn jongste (3) wil ook alles wel proeven maar als mw het niet lekker vind spuugt ze het ook net zo hard weer uit. Ben ik iets minder gelukkig mee maar gelukkig komt ze het wel in mijn hand uitspugen en niet de hele winkel door ;) DE oudste is meer van nou ik denk dat ik dat maar niet lust en zal het dus ook niet gauw uitproberen. Vindt het wel grappig dat mijn kinderen ook eerst vragen welke winkel ik ga en dan beslissen of ze wel of niet mee willen. Bij de ene supermarkt een appel bij de kassa, bij de andere door de winkel heen dingen om te proeven ze weten het precies wat waar te halen valt en o wee als de kassajuffrouw het vergeet. :D

10 jaar geleden

:D grappig! Bij ons willen ze ook altijd van alles proeven, mijn jongste lust bijna alles, dus die heeft eigenlijk altijd wel geluk. Mijn oudste is wat kieskeuriger, dus die heeft wel eens pech.