Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tips van UtrechtseKids.nl

UtrechtseKids hoeven zich niet te vervelen! Er is weer van alles te doen in en rond Utrecht de komende weken.

UtrechtseKids hoeven zich niet te vervelen! Er is weer van alles te doen in en rond Utrecht de komende weken. Van leuke voorstellingen en films tot stoere uitjes in de natuur en nog veel meer. Veel plezier, UtrechtseKids!

Samen op avontuur

Het is nu heerlijk om lekker buiten te zijn. Op de site van Natuurmonumenten vind je diverse spannende speurtochten, leuk om met z’n allen te doen op zomaar een zondagochtend.

Vies worden mag!

Zin om van het pad af te raken? Lekker spelen en ravotten? Dat kan in Speelbos Gagelbos van Staatsbosbeheer. Niet met de speeltoestellen die je gewend bent, maar met touwen, takken en boomstammen. Je kunt er met takken slepen, hutten bouwen en rond het water spelen, hoe leuk is dat?

Handen omhoog of ik …

… schiet! Je kent de verhalen wel over handige oplichters, slimme boeven die je pincode proberen te achterhalen of hackers die in je computer inbreken. Wil je weten hoe geldcriminelen te werk gaan? Kom dan naar het Geldmuseum en kijk je ogen uit bij de gezinstentoonstelling ‘Snel geld’.

Poep in de plonsplee

Ook leuk om samen met het hele gezin te doen, is de rondleiding bij Kasteel de Haar. Tijdens de rondleiding ‘De Barones vertelt’ vertelt de gids van alles over het leven in het Kasteel. Wel eens een spokenvanger ontmoet? En weet je wat een plonsplee is? Ga mee op stap door het kasteel en bekijk de allermooiste feestzalen, slaapkamers en torentjes!

Ontdek het zelf bij het Jeugdlab

Ga lekker zitten op de spijkerbank, draai de kranen van de douche open of stop je hand in de snoepdoos. In het Jeugdlab kun je allerlei X-perimenten doen die te maken hebben met zien, ruiken & proeven, horen en voelen. 
Maar let op! Niet alles is wat het lijkt… Ook in de rest van het museum is van alles te zien en te doen. Wat doet die draak daar tussen de vogels en opgezette beesten? En wat is dat voor een enorm skelet? Kom naar het Universiteitsmuseum en ontdek het zelf!

Alle informatie kun je vinden op www.utrechtsekids.nl