Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tips van UtrechtseKids

De vakantie is (bijna) voorbij maar dat wil niet zeggen dat er niks leuks meer te doen is voor de kinderen. UtrechtseKids heeft leuke tips!

De vakantie is (bijna) voorbij maar dat wil niet zeggen dat er niks leuks meer te doen is voor de kinderen. Op HollandseKids.nl vind je alle tips voor kinderactiviteiten bij jou in de buurt. Deze maand staat UtrechtseKids.nl centraal. We geven je de tips van UtrechtseKids. Handig als je in Utrecht of omgeving woont. Woon je er niet? Dan inspireert het je misschien om eens een dagje naar deze leuke stad te gaan. Veel plezier!

In september zijn er in Utrecht en omgeving nog veel leuke buitenevenementen. UtrechtseKids heeft ze voor je op een rij gezet.

Open Monumentendag In Utrecht kun je tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september gratis naar bijna 80 monumenten. Ook Kasteel de Haar doet voor het eerst mee met activiteiten voor jong en oud: rondleidingen in het kasteel en door het park, theatervoorstellingen, een ganzenfanfare en muziek. Neem zelf een picknick mee of geniet van iets lekkers op één van de terrassen.

Groen van Toen Het thema van de Open Monumentendag 2012 is ‘Groen van Toen’. Natuurmonumenten organiseert daarom op zaterdag 8 september een oogstdag op landgoed Haarzuilens, Wielrevelt. Neem een kijkje in het verleden: help de vlas- of wolbewerkster, kom graan malen, vuur maken of pijl en boog schieten en bak een broodje of een pannenkoek boven het vuur.

Drakenbootfestival Zondag 9 september is het Drakenbootfestival op de Haarrijnseplas, een leuk festival voor jong en oud. De teams strijden op het water ritmisch voor de snelste tijd en ook op het strand zijn veel activiteiten: onder meer een kinderdorp van Annemiek en dochters waar je kunt knutselen en je kunt laten schminken als draak, muziek en Aquaballen waarin je over water kunt lopen.

Kidsrun Ben je alweer gestart met trainen? Tijdens de Singelloop Utrecht op zondag 30 september is ook de ABN AMRO Kidsrun. De start en finish van de 2 kilometer is vlakbij Park Lepelenburg. Bij de start is een clown en er zijn leuke kinderactiviteiten. Alle deelnemers krijgen een mooi Kidsrun shirt en een gratis toegangsbewijs voor KidZcity.

Het circus komt eraan In september en oktober is het Magic Circus in Utrecht met de nieuwe voorstelling Gottogo: stadscircus van nu. Tot voor kort had circus de geur van zaagsel en olifanten. Gottogo is een show met een vreemd luchtje en nog vreemdere gebruiksvoorwerpen. Komt dat zien! Het Magic Circus trekt vanaf 10 september door de stad.

Alle informatie, tijden, adressen en nog veel meer vind je op www.UtrechtseKids.nl