Snap
  • Kind
  • Gezond

Tips tegen het koude weer

Ja moeders, het is nog steeds winter en we hebben het allemaal koud. Ik zit te wachten op de dag dat ik weer zonder handschoenen, sjaal en dikke winterjas de deur uit kan. De ene keer sneeuwt het, dan stopt het met sneeuwen en begint het weer te regenen. Ik geloof dat wij het allemaal wel een beetje gehad hebben met dit weer, van mij mag de zomer komen hoor!

De kinderen genieten van de sneeuw: ze kunnen weer op de slee, sneeuwbal gevechten houden en sneeuwpoppen maken. Maar daar blijft het niet bij, want daarna krijgen ze vaak een dikke verkoudheid te pakken van al dat buiten spelen. Om de verkoudheid te voorkomen zal ik een aantal tips op een rijtje zetten.

"Beter voorkomen dan genezen":

  • Kleed je kind goed warm aan dus onder een trui ook nog een t-shirt, zodat hij/zij niet ziek wordt.
  • Laat je kinderen niet te lang buiten spelen, een uurtje is genoeg.
  • Doe altijd handschoenen in de zakken van je kind zijn/haar jas, omdat hij/zij dan altijd handschoenen bij zich heeft.

Als je kind verkouden is:

  • Kriebelhoest; tegen kriebelhoest kun je het beste de keel en de luchtwegen verlichten met Dampo kindersiroop, omdat daar geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen in zitten.

  • Slecht slapen; Als je kind slecht slaapt door een verkoudheid dan betekent het dat zijn luchtwegen niet vrij zijn. Om vrijer te kunnen ademen 's nachts heeft Dampo speciaal voor kinderen inhalatiepleisters ontwikkeld die je al aan kinderen vanaf 2 jaar kunt geven.

  • Verkouden; Smeer de borst, hals of rug in met een verkoudheidsbalsem dat de luchtwegen vrijer maakt. Zo heeft Dampo speciaal een verkoudheidsbalsem ontwikkeld voor kinderen vanaf 2 jaar.

  • Als je verkouden bent of je kind kun je thee met een lepel honing drinken, dat verzacht de keel.(LET OP! kinderen onder de 1 jaar mogen geen honing)

  • Om je luchtwegen vrijer te maken is het ook goed om je gezicht te stomen, dit kun je doen door een handdoek achter je hoofd te doen en je gezicht boven een pan met kokend water te laten luchten, dit kun je 10min doen, maar let wel op dat als je kind dit doet je erbij bent, want het water is natuurlijk superheet.

11 jaar geleden

wint = wind......oeps die vervelende dyslexie :-(

11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, het stukje is zojuist aangepast in de tekst.

11 jaar geleden

Levensgevaarlijk zelfs, honing voor babies. Babies kunnen daardoor besmet raken met botulisme. Of je even een driedubbele waarschuwing in dat artikel wilt zetten!!!

11 jaar geleden

Ja tot een jaar mag je ze geen honing geven. er zit een bepaald bacterie in die heel gevaarlijk kan zijn voor baby's.