Snap
  • Kind
  • pleegzorg

Tijd: Week van de pleegzorg

Tijd! Het is de week van de pleegzorg. Deze week zal ik een aantal feed post delen om jullie een inkijkje te geven in mijn verhaal. Vandaag deel ik hoe het traject er ongeveer uitziet.

Vaak krijg ik de vraag hoe het pleegzorg traject er uit ziet. Ik kan alleen vanuit mijn eigen ervaring vertellen. Het begint met je aanmelden voor een voorlichting. Vanuit daar schrijf je je in voor het traject. Dit begint met een kennismakingsgesprek. Vanuit daar komen er meerdere gesprekken waarbij je in kaart word gebracht. Denk hierbij aan of je een stabiele leefomgeving hebt etc. Vanuit deze gesprekken komen er huisbezoeken en als die afgerond zijn mag je de pleegouderscholingen volgen. Bij mijn organisatie waren dit 6 avonden. Na de scholingen word gekeken of je geschikt bent en krijg je een eventuele go. Vanaf daar sta je officieel ingeschreven als pleegouder. Hierna kan het een poosje duren wanneer de juiste match is gevonden.

Ik vond het traject super fijn. Je leert enorm veel over jezelf maar ook over het aanstaande pleegouderschap. Natuurlijk was het soms confronterend of zwaar. Maar dat is logisch. Het gaat hierbij om kinderen met een rugzakje. Hier komt gewoon vaak emotie bij kijken. Ik kan bijna iedere ouder aanraden zo’n traject te volgen. Je leert enorm veel over het ouderschap en je krijgt vaak een spiegel voorgehouden.

Chroom niet mij vragen te stellen. Ik ben altijd bereid deze te beantwoorden. Je hoeft het tenslotte niet alleen te doen.

En onthoud:

Het mooiste wat je een kind kan geven is een kans!

#pleegzorg #pleegzorgnederland #fostercare #kans #pleegouders #pleegkind #pleegoudersgezocht 

2 jaar geleden

🤎🤎