Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Tien minuten gesprek

Gisterenavond hadden we het 'tien minuten gesprek' op de school van onze oudste dochter. Van te voren had ik al bedacht dat ik hier een blog over zou gaan schrijven en stiekem hoopte ik dat de inhoud zo positief zou zijn als onderstaande.

Ze zit in groep 2 en een 'tien minuten gesprek' stelt normaal gesproken weinig voor, maar voor ons is dat toch iets anders. Ons meisje presteerde namelijk in groep 1 en 2 ver onder de maat. Alhoewel ik een Cito voor jonge kleuters belachelijk vind, raakte het me toch wel dat ze zo slecht presteerde, waardoor ze volgens de juffen eigenlijk een 'plan van aanpak' voor haar moesten schrijven. Ze kon zich ( nog ) niet goed concentreren en kreeg voor mijn gevoel meteen een soort stempel opgeplakt.Natuurlijk accepteer je je kind altijd zoals hij of zij is, maar het frustreerde me enorm, omdat ze gewoon ABSOLUUT niet dom is. Het kwam er alleen niet uit.

Aangezien ze een herfstkind is van eind oktober, hebben we samen met de school besloten dat ze nog één jaartje langer zou gaan kleuteren en dit is de beste beslissing ooit. Ze zit veel beter in haar vel en gisteren hoorde we ook nog eens dat ze heel erg vooruit is gegaan. Taal blijft nog wel achter, maar dat komt doordat ze een Beelddenker is ( zie mijn vorige blog ). Ik heb het hier een paar jaar geleden al met school over gehad, maar nu onderkennen zij het ook. Ons meisje krijgt af en toe een aparte lesmethode, meer op het visuele ( met afbeeldingen ) gericht.

Ook al heb ik het idee dat ze het in groep 3 nog best moeilijk zal gaan krijgen, we moeten vertrouwen in haar hebben. Zij komt er vast wel!

10 jaar geleden

Superfijn dat het herkenbaar is! Ja, ze moeten veel en daarnaast is mijn dochter een heel gevoelig meisje. Ongeveer een jaar geleden begon de juf een keer te zuchten toen ze iets fout deed en daar heeft ze het nog heel lang over gehad.Ze werd daar erg onzeker van, heel logisch natuurlijk.

10 jaar geleden

wat fijn voor jullie en vooral voor haar, ik ken het probleem tot groep 3 was het erg moeilijk voor onze zoon om alles bij te benen. erg frustrerend voor de kinderen als er constant verteld word wat ze niet goed doen. vanaf groep 4 gaat het goed en nu in groep 6 mogen wij ook niet klagen, alleen zijn werkhouding is erg slecht. maar ja als dat het enige is.. ze moeten wel erg veel maar dat is de maatschappij waar we nu in leven.

10 jaar geleden

Ja, wij zijn nog iedere dag blij met de beslissing om haar een jaar langer te laten kleuteren.Het voordeel is dat mijn dochter in een combinatieklas groep 1/2 zat, waardoor ze toch nog bij een aantal vriendinnetjes bleef.( sommigen maar week of 9 ouder, maar mochten net niet door naar groep 3 i.v.m. geboortedatum ) Ik vind het zooo raar als ouders het als falen zien. Kinderen moeten inderdaad al zo veel ( zie mijn blog: Kleuter in de prestatiemaatschappij )en daarnaast is mijn dochter van eind oktober:vroeger gingen kinderen van eind oktober sowieso niet door naar groep 3.

10 jaar geleden

wat fijn dat het zo goed gaat met je dochtertje op school nu en wat heerlijk dat jullie die keuze gemaakt hebben voor haar extra te laten kleuteren veel ouders zien dit als een soort van falen merk ik vaak maar ik ben er echt voorstander van ze moeten immers al zo snel groot worden.De cito heb ik nog niet meegemaakt met onze kids bij bjorn was dit nog niet toen hij kleuterde en sam kleutert nog steeds maar zit op speciaal onderwijs dus werkt anders.maar heb er wel mijn vraagtekens bij hoor.