Snap

Tantrums!! Two face Child

1 Kind, twee ouders, samen dochterlief misdraagt zich. Is ze alleen met een van ons, prachtig kind

Je kent het vast wel. de peuterpuberteit, nou ik ben er wel klaar mee. Dochter is nu 4 jaar oud, super slim, weet precies hoe ze je om de vinger moet wikkelen en doet er alles aan om haar zin te krijgen. Oke ze is enigs kind nu maar dat wil niet zeggen dat het zo blijft en delen hoort er gewoon bij. Bij bezoek van familie of vrienden met kinderen moet ze ook delen. Nu is ze ook onwijs goed in woedeaanvallen. O M G. Echt serieus is ze alleen met mij dan is alles goed. Ze speelt zelfstandig, komt af en toe knuffelen, vraagt aardig als ze iets wilt hebben en laat dolgraag haar speelgoed of werkjes aan mij zien. Dit ook bij mama, winkelen met 1 ouder werkt perfect. Bij mama luistert ze ook en geen problemen maar dan......ja dan is er een probleem. Papa of mama komt thuis. Ze word dan onwijs opstandig. ze schreeuwt, springt, stampt, slaat, probeert te bijten, luistert niet meer, weigert mee te doen en ga maar door. What the heck?? Wat gebeurd hier nou? Ja inderdaad, geen idee. 

Belonen bij fout gedrag doe ik of mijn vrouw niet aan. Onwijs rustig haar benaderen is ook geen optie. Negeren geloof mij is geen optie. Wat wel zo goed als werkt is haar op de trap zetten. 1-2-3 en als je dan niet luistert dan zit je op de trap. 1-2-3 en ze zit erop, schreeuwend, huilend, smekend en ga maar door. Mijn hart breekt en die van mijn vrouw ook. Maar de trap niet meer doen werkt niet, geloof mij, die fase hebben we al gepasseerd. Natuurlijk zou je denken dat je kind het wel leert na een aantal keer op de trap zitten maar nee hoor, mijn dochter die zit gerust 50 keer op een dag op de trap en nog leert ze het niet. Ik heb zelfs soms de melding dat ze dit expres doet, alsof ze der ouders gewoon stangt. Ja ja dat ken hoor.

Wanneer ze positief bezig is belonen wij ook, motiveren haar en ga maar door. 

Voor nu is het volhouden, niet toegeven, zo vaak als nodig op de trap. Het positieve blijven belonen.En hopelijk komt er snel verbetering in en liever voor dat ze 18 wordt.  

P.S laat je niet voor de gek houden door dat schattige gezichtje. Thats how she does it :) 

P.S sorry voor de zijwaartse foto, krijg hem niet recht. 

6 jaar geleden

Pittige tante met een lekker snoetje....... Heb je het haar gevraagd? Waarom ze van engel naar bengel veranderd als beide ouders er zijn? Ze is ook wel op een leeftijd om mensen uit tecspelen tegen elkaar, misschien is dat het? Probeer in elk geval samen met mama op 1 lijn te blijven, eventjes niet met elkaar eens? Dat kan, maar vecht het uit als je grom-toetje er niet bij is. Verder zou ik het ook niet weten, hier ook een helse meid van 5, die het al een hele tijd volhoudt (soms lief haha) Ps ook bij mijn blogs gebeurd het regelmatig dat de fotos nietvdraaien, heel irritant :)

6 jaar geleden

Ja inderdaad. Het lijkt een samenhang te hebben. Ze had al eerder de peuterpuberteit maar de hele combinatie met school en natuurlijk haar sociaal emotionele medische achtergrond helpt niet mee.

6 jaar geleden

Lijkt me zeker zwaar, uit je volgende blog begrijp ik ook een beetje dat het niet typisch (peuter)puber gedrag is maar dus even een tikje erger... Hopelijk word het straks toch nog weer beter als ze op school ook meer rekening houden met hoe ze is.

6 jaar geleden

Bekijk het maar met de Fase. Haha Nee echt, dit duurt nu gewoon te lang. Ik tel soms zelfs af hoeveel uren /minuten nog voordat ze naar bed gaat.