Snap
  • Kind
  • peuter
  • tandenpoetsen
  • napoetsen

Tandenpoetsen

Mijn dochter houdt niet van tandenpoetsen, draait met haar hoofdje en drukt hem met de tong er weer uit. Houdt haar kaken stijf opelkaar of bijt op de borstel, zodat ik geen poetsbeweging kan maken. Hoe maak ik het leuk voor haar? En hoe vaak poetsen jullie de tanden van jullie kindjes?

Meestal douchen we samen en dan poetsen we ook meteen onze tanden. Ze vraagt zelfs of ze mag tandenpoetsen. Natuurlijk bakt ze er zelf niets van en zuigt wat op de tandenborstel, maar ik prijs haar daar wel altijd voor. Wanneer ik dan moet na poetsen is het een strijd van jewelste.

Ook houdt mijn dochter niet van viesheid, maar zeggen dat ze vieze tandjes heeft, heeft ook geen effect, terwijl ze dondersgoed begrijpt wat ik daarmee bedoel.

Soms denk ik dat ze er een spelletje o.i.d. van maakt. Ze is nu 21 mnd!

11 jaar geleden

Hier poetsen we s'ochtends en s'avonds de tanden. en aangezien mijn zoontje gehypnotiseerd raakt zodra de tv aan staat hebben wij gelukkig met tandenpoetsen geen problemen. eerst doe ik het, en daarna vind hij t leuk om t nog even zelf te doen. er zijn ook tandenborstels met een liedje erin mischien vind ze t wel heel leuk om eerst in de winkel zelf haar tandenborstel uit te zoeken en vervolgens tanden te poetsen.

12 jaar geleden

Wij zingen het liedje op de melodie van vader jacob; tandjes poetsen, tandjes poetsen, heen en weer, heen en weer boven en beneden, boven en beneden links en rechts, links en rechts. Dit doen we 2 keer en dan zingen we bij de laatste regel 'en de tong'. Toch werkthet niet altijd, maar de aanhouder wint!

12 jaar geleden

Liedjes zingen onder het poetsen, bestaande of juist zelf verzonnen over iets wat het kind zelf heeft meegemaakt of over tandenpoetsen, het hele slaapritueel of wat dan ook. En misschien nog een beetje jong, maar die rode plakverklikpillen, bij mij willen ze dat elke dag wel. Wordt een vies roze zooitje in en om je wasbak, dus niet te vaak, maar dan die je de rommel letterlijk zitten en zie je ook hoe goed je op sommige plekken moet poetsen om alles weg te krijgen. Veel succes!

12 jaar geleden

Herkenbaar.. Vogens mij had onze dochter hetzelfde probleem op die leeftijd. Je moet even volhouden, en de aanhouder wint:)! Wat kan helpen is; - samen naar de winkel en haar zelf de tandenborstel en tandpasta uit laten zoeken. – Poets ook de tanden van haar lievelings poppen/knuffelbeesten etc. – Wat ook wel wil helpen is belangrijke personen (bijvoorbeeld oma/tante/ etc) in haar leven haar uitleggen dat poetsen heel belangrijk is... – Ik heb ook wel eens gezegd dat wanneer ze niet poets haar tanden eruit vallen. En neem het weigeren van poetsen ook eens serieus... want onze dochter was echt aan het kokhalzen zo verschrikkelijk vond ze het... Toen ik opeens een andere tandpasta uitprobeerde toen werd het opeens een stuk aangenamer... dus de ‘smaak’ van de tandpasta speelde ook rol. Succes ermee!