Snap
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

Tadata tadata tatada!

Dit keer een blog over een vrolijk Efteling boekje: Jokie op het feest!


Van Jokie zijn verschillende boekjes uitgebracht met allemaal een ander thema die zich allemaal afspelen in een ander land. Logisch natuurlijk als je bedenkt dat Jokie uit de attractie “Carnaval Festival”van de Efteling komt.
Voor de mensen die het niet kennen: in “Carnaval Festival” reis je in een karretje samen met Jokie de hele wereld rond. Dan weer zie je Jokie in Japan, dan weer in Engeland, dan weer in Italië. Erg leuk! Vooral voor de kinderen, zij kijken hun ogen uit in deze attractie. Het bijbe

horende liedje is ook erg leuk, die krijg je de rest van de dag (of week...) niet meer uit je hoofd.
Van Jokie zijn ook DVD’s te koop, ook hierin komt het bekende melodietje terug, maar dan met tekst “Jokie en Jet gaan de wereld rond, op zoek naar avontuur in een luchtballon...”


Wij hebben het boekje “Jokie op het feest” in huis. Dit verhaaltje speelt zich af in Mexico. Het begint met Jokie die in zijn luchtballon over Mexico vliegt. Daar komt hij een jongen tegen die Jokie vraagt om hem te helpen met het organiseren van het verjaardagsfeestje voor zijn zusje. Dat wil Jokie natuurlijk wel!


Van dit boekje kun je je kind allerlei dingen over Mexico leren. Natuurlijk geen ingewikkelde dingen, want het is wel een kinderboek. Zo mag het jarige meisje een piñata (met een golfje op de n... zie die maar eens te vinden op het toetsenbord ;-)) stuk slaan. Dit is een typisch Mexicaans gebruik. Uit de piñata valt dan allemaal snoep en een cadeautje. Ook dragen de Mexicaanse kinderen een sombrero. Nog iets leuks om aan je kind te leren ;-)

Onze meiden vinden het boekje leuk. Waarschijnlijk doordat ze Jokie herkennen van de Efteling, maar ook door de vrolijke tekeningen met felle kleuren. Het verhaaltje is niet te lang, dus leuk om even tussendoor voor te lezen. Weer een aanrader wat mij betreft.