Blog header image

Succesvol dierenfeestje

Goed voor zijn ontwikkeling, toch? Een thema-feestje? Dierenfeestjes zijn de allerbeste.

Maandenlang tobben heeft zijn vruchten (of liever, dieren) afgeworpen. Mijn baby werd een jaar, en dat zou gevierd worden. Met een dieren-thema-feestje. Het leek mij leuker dan Disney, of Nijntje, of Rupsje Nooitgenoeg. Misschien niet orgineel, maar wel zo makkelijk, kleurrijk, en leerzaam. En, zo bleek, leuk!

Huppa, ik krabbelde “Het thema is dieren, je mag verkleed komen” op de uitnodiging, en het was een feit. Baby zou na zijn feestje alle inwoners uit het dierenkoningrijk kennen (en het liefst in meerdere talen).

Ter ere van het thema had Baby twee outfits gekregen. Eentje was een waar kostuum van Rupsje Nooitgenoeg, en de andere een stoere broek en trui met poesjes erop van Zara Baby. Met bijpassende kuikensokken. Hij droeg ze allebei met trots. Ik wandelde er naast in zijn schaduw, onopmerkelijk gekleed in een jurk met rendierenprint.

Een vriendenstel had hun zoontje in een rendierenpak gestoken (amazing!), en zelf truien met giraffen erop aangetrokken. Een ander droeg speciaal voor deze dag een tijgerstring. “Je mag hem wel zien,” zei hij trots. (Ik zal in het midden laten of ik daar op in ben gegaan.)

De versieringen waren fantastisch, en het had me dan ook weken gekost om ze bij elkaar te sprokkelen. Ze werden met liefde (en een beetje stress) een uur voordat het feest begon opgehangen. Het personeel van het restaurant hielp zo goed mee, dat ik nog een mooi dierencadeau uit wil zoeken als bedankje. Er hingen rupsenslingers en giraffenballonen en de tafels pronkten met hun leeuwen- en apen-tafeldecoraties.

Vrienden en familie hadden hun best gedaan: Baby kreeg V-tech hanen en beren, een hondenknuffel, dierenblokken en dierenboekjes, een tijgerstoel en een walvisklok. Ge-wel-dig!

Een vriendin had het dieren thema erg goed ten harte genomen: ik kreeg een baby-tablet waarop dierennamen en hun geluiden in vier talen gepresenteerd werden. Ik voelde me warm en rozig worden na ontvangst van dit kostbare cadeau. Bedankt, lieve L! Top gedaan!

Kortom, het feest was super geslaagd.

"Wat ga je doen als hij vijf wordt?" vroeg een andere vriendin. "Dit feest is zo luxe!"

"Dan, ehm..." stamelde ik. "Dat vieren die op een jachtschip." In Saint Tropez, bijvoorbeeld. Of in het zwembad. Ach, ik heb nog vier jaar om mezelf te overtreffen.

rebo1982
6 jaar geleden

happy birthday voor de kleine man! Klinkt als een heel geslaagd feest! Leeft mama nog een beetje? Ik begon je blogs al te missen! ;)

Annemiek2
6 jaar geleden

Tja wat je dan moet doen... Eigen schuld hoor had je het maar niet zo luxe moeten maken ;). Ach wie weet is dan een indoor speeltuin onwijs leuk of een dierentuin met veel overdekte leefgebieden. Maar ik vermoed dat je daar al over gaat nadenken als "baby" (of is het nu dreumes) 4 geworden is. Dan heb je nog een heel jaar de tijd. ;) Heel veel plezier met je zoontje in het komende jaar.

Anoniem
6 jaar geleden

Was een geweldig feestje voor je kleine man! En erg toepasselijk, zo'n tijgerstring ????

Anoniem
6 jaar geleden

Was een top feest! ik ben blij dat ik er bij mocht zijn en ook dat mijn kadootje bij je in de smaak viel! ik hoop dat je dreumes er heel veel plezier mee heeft en snel vloeiend vier talen gaat spreken! ;)

mamavaneenmeisje
6 jaar geleden

nog gefeliciteerd!! Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd na een foto van de locatie met versiering!