Snap
  • Kind
  • mamaplaatscollab
  • kleinethuisbakkers
  • bakkenmetdroetker
  • Herfstmetdroetker

Stiekem extra groenten toevoegen, sst!

Samen dingen ondernemen, onze lievelings! Eropuit maar ook zeker thuis. Bakken heb ik altijd al leuk gevonden. Maar sinds ik kindjes heb, geniet ik daar dus nog meer van! Yentl en Loua vinden het ook echt heel leuk. Van het begin tot het einde. ‘Mam mag ik dan de eieren erin doen?’ Jong geleerd…

Nu Yentl op de basisschool zit, en wij dus te maken hebben met de schoolvakanties is het een uitdaging om wat leuks te verzinnen. Gelukkig heeft Dr. Oetker genoeg variatie om veel te bakken. Dit keer hadden wij een hele schattige, namelijk de ‘Baby shower cupcakes’ waar wij een eigen draai aan hebben gegeven met een nieuwe variant hierop. Echt iets voor mijn meiden. Want de cupcakedecoratie is ROZE! En heeft dus mini babyvoetjes. Hoe lief voor een babyshower? Of als een kindje geboren is. Muziekje aan, kaarsjes aan en genieten maar. Wij gingen eerst natuurlijk de naturel cakejes maken. Het zijn en blijven natuurlijk kinderen, en zoals wellicht de meeste wilden zij gelijk aan de slag met het versieren van de cakejes. Dit weten te voorkomen en gingen wij aan de slag. Er zaten ook twee te leuke schorten bij, om het geklieder enigszins te beperken. Hoe lief?

Alles in de beslag kom, en mixen maar. Yentl is op een leeftijd dat zij het echt heel erg leuk vindt om dit zelfstandig te doen. En met een beetje hulp, ging dit meer dan goed. Om een andere twist aan de cakejes te geven had Yentl het idee om koekjes te kruimelen en door de mix te doen. Dus dat deden wij. Maar weet je wat stiekem ook heel leuk is? Om het recept nét wat herfstiger te maken, én de kindjes wat meer groenten binnen te laten krijgen? Ik pureer dan stiekem (soms) wat pompoen, en doe dit door het beslag. Het krijgt echt een heerlijke herfst smaak hierdoor. De kindjes weten dit dan niet, want anders is het een no go. En krijgen op deze manier wat extra groenten binnen.

Na het vullen van de cakevormpjes mocht Loua ze in de oven doen. En dat vond ze toch stoer van zichzelf!

In de tussentijd kon mama de hele keuken weer voorzien van een sopje, want schoon bleef het niet. Maar dat geeft niet natuurlijk. Niets zo fijn dan om te kijken hoe je kindjes zich vermaken. Toen de cakejes klaar waren, lieten wij ze afkoelen en gingen even met elkaar op stap. Toen wij weer thuis waren, waren ze inmiddels helemaal goed afgekoeld en konden wij ze gaan versieren. Nog even een botercrème maken, en wij konden een feestje maken van de cakejes. Helaas had Yentl een ander idee bij de kleurstoffen. Die was al druk bezig om daarmee regenboogjes te maken door de stiften van kleurstoffen onder elkaar te leggen. Ook prima, ook haar feestje.

De cakejes waren klaar, tijd om te smullen. Lief als dat Yentl is, de buren moesten ook meegenieten van al dat lekkers. En zo ging zij met een bordje vol cakejes langs de buren om hun ook te laten proeven.

Benieuwd wat voor cupcakevariant jullie graag maken?

Krijg jij hier nou ook zo’n gezellig gevoel bij? En wil jij ook zo’n tof bakpakket? Dat kan! Want ik mag een pakket weggeven.

Wat ik wel echt heel leuk zou vinden is om jullie creaties te zien, dus vergeet ons vooral niet te taggen en gebruik de hashtag #herfstmetdroeter #kleinethuisbakkers en volg @droetkerbakken_nl!

2 jaar geleden

Happy halloween

2 jaar geleden

Hele mooie foto