Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Steyn gaat op het potje!!

Wauw Steyn gaat zomaar ineens op het potje, helemaal uit zichzelf! Wat zijn wij trots!

Super trots zijn wij op onze Steyn van nu bijna 3. Dit weekend was het heerlijk weer en wij hadden lekker het badje op staan. Meneer had gewoon een zwemluier aan zaterdag, maar elke keer als hij moest plassen stapte hij uit het badje. Als ik dan aan hem vroeg: 'Wat doe je?' Was zijn simpele antwoord: 'Plassen!!' Hmm hij voelt het dus aan, ik hem verteld dat we dan morgen zonder luier in het badje gaan en dat vond hij wel een goed idee! Als ik het direct op dat moment had gedaan was het een drama geworden, hem kennende. Dus de volgende dag, Steyn enthousiast z'n zwembroekje aangedaan en z'n potje naast het badje gezet. Hij zat meer op z'n potje dan in z'n badje. Hij durfde zich er nog niet echt aan over te geven. Maar uiteindelijk, ja hoor daar was dan zijn eerste echte plasje!!! Helemaal blij en trots!! En papa en mama flink juichen natuurlijk (de hele buurt weet intussen dat hij op het potje heeft geplast haha) En tot nu toe gaat ieder plasje keurig op het potje!! Als we een stukje gaan varen, moet z'n potje wel mee natuurlijk en dan zit hij op de boot ook op z'n gemak een plasje te doen! 

Vanmorgen heeft meneer heerlijk uitgeslapen tot 9.20 en z'n luier was gewoon helemaal droog!!! Hij snel op het potje, want daar hoort het plasje en hoppa een flinke plas.

Hij gaat heel regelmatig zelf op het potje zitten, het is dan lang niet altijd nodig maar hij lijkt het aardig door te hebben. Nog geen ongelukjes gehad, dus wij zijn super trots!! Het is nu wachten op het eerste poepje want dat heeft hij sinds zaterdag niet meer gedaan. 

9 jaar geleden

Z'n eerste poepje was vanmiddag een feit! Whow wat was hij trots zeg hihi! Het potje is ondertussen al weer afgedankt, de grote wc is het helemaal! En tot nu toe elke ochtend ook droog! Ik denk inderdaad ook echt dat het zindelijk worden veel sneller en makkelijker gaat als ze het zelf aangeven. Hier tot nu toe geen ongelukjes gehad!

9 jaar geleden

Wat leuk om te horen Renatemama! En leuk dat hij het zelf aangeeft zonder dat jullie het 'aandringen'. Ik heb wel eens horen zeggen dat het dan een stuk sneller gaat dan dat je je kinderen pusht om dit te doen. Ik vond het trouwens wel goed dat je hem 's nachts ook zonder luier liet slapen en zijn luier ook nog droog was, wauw! Heeft hij zijn eerste poepje inmiddels al gedaan? Zou leuk zijn :)! En i know.. het geeft je echt een heel trots en goed gevoel als je kleine zelf naar de wc gaat!