Snap
  • Kind

Steeds een stukje verder de wereld in

Op Nino's crèche hebben ze drie groepen. De babygroep, de dreumesgroep en de peutergroep.

Het is een heerlijk kleine crèche en het gaat er erg gemoedelijk aan toe. Net een kleine familie. De drie groepen zitten aan elkaar vast en zijn alleen afgesloten van elkaar met een klein hekje. Het is een U vorm. Links de dreumesen en rechts de baby's en daar tussen in de peutergroep. Zo kunnen de dreumesen en de peuters bij elkaar op bezoek maar kunnen er ook peuters bij hun baby zusjes en broertjes langs gaan. Zo lief vind ik dat.

Nino heeft de afgelopen tijd met veel plezier bij de dreumesen gezeten en werd langzamerhand steeds meer een van de grote kinderen. Het peuterspeelgoed en de peuters trokken hem steeds meer aan en nu is het dan zo ver. Nino mag over naar de peutergroep. Hij is er aan toe. Tussen al die nieuwe kleine kopjes op de dreumesgroep is hij echt een reus en hij laat duidelijk zien dat hij het bij de peuters steeds leuker vind. Nu zijn vriendinnetje Elinor ook naar de peuters over is, is het voor hem duidelijk. Hij wil daar ook heen. Voor mij is het afscheid een stukje moeilijker. Nino had zo een fijne tijd bij de dreumesen, de leidsters waren zo lief, het voelde zo vertrouwd en vooral de realisatie dat dit de laatste stap is voordat hij over anderhalf jaar naar de basisschool gaat is wel heftig. Anderhalf jaar nog maar, jeetje wat is dat al snel.

De afgelopen weken is Nino wezen wennen op de peutergroep en dat ging helemaal goed. Hij voelde zich meteen thuis. Nu is hij één weekje thuis bij ons in de kerstvakantie en daarna is hij dan een officiële peuter. Het afscheidsfeestje bij de dreumesen vond hij echt te gek. Hij was helemaal in zijn nopjes. De muts, de liedjes, de traktatie en alle aandacht, Nino genoot van elke tel. Wel erg leuk dat wanneer Zosja naar de crèche gaat (half januari) Nino dus bij haar op bezoek kan. Ik ben benieuwd of hij dat ook daad werkelijk gaat doen.

  

De traktatie: een bootje van de Action met een zeil van papier, daaraan een doosje rozijnen en een leuke leus en in het bootje een kerstmannetje omdat het een paar dagen voor kerst was.

De peuters hebben een ballenbak, dat is leuk!