Snap
  • Kind

Starten op de peuterspeelzaal?

Met 14 maanden hadden we onze zoon ingeschreven voor de peuterspeelzaal. Nu is hij 2 en zou hij in april mogen starten...

Toen ons zoontje 14 maanden was hebben we hem ingeschreven voor de peuterspeelzaal. Het CB adviseerde dit al snel te doen gezien de wachtlijsten. Afgelopen week kreeg ik een telefoontje dat er plek was vrijgekomen en of we daar gebruik van wilde maken. Vol enthousiasme zei ik ja. Mijn zoontje gaat niet naar een KDV, maar altijd naar mijn ouders. Echt spelen met andere kindjes doet hij dus niet. Op zaterdagochtend gaat hij wel sinds kort naar mijn sportclub waar kinderen tussen de 2 en 5 al spelenderwijs met sport bezig zijn. Dit vindt hij hartstikke leuk!

Nu kreeg ik dus van de week de papieren van de peuterspeelzaal binnen. Ik zag dat het om de dinsdag- en vrijdagmiddag ging. Dat was al wat gek daar ik dacht dat het meestal een ochtend en een middag was (ik bleek later dus ook een uitzondering met 2 middagen).  
Het tijdstip van de middagen was van 12.15u - 15.15u. Nu weet ik niet hoe het met andere 2 jarige zit, maar volgens mij doen de meeste toch nog wel een middagslaapje.
Mijn zoontje wisselt nog wel eens van slapen van 11u-13u of van 13u-15u.  Welk slaapje hij ook pakt die middagen peuterspeelzaal zitten er niet in. Dit zou namelijk betekenen dat hij de hele dag wakker blijft !
Dit kan 2 kanten op gaan. Of hij zet de hele psz op zijn kop of papa en mama moeten het in de middag en avond ontgelden met een oververmoeid overprikkeld kind met driftbuien.

Ik belde dus de psz op om te vragen of 2 ochtenden eventueel niet mogelijk was. De 2 middagen waren dus een uitzondering en het gaat altijd over een ochtend en middag. Hun advies was om het toch altijd even te proberen, want misschien konden we hem zo wel over zijn middagslaapje helpen. Uiteraard bleef het onze keus. Nou sorry maar een kind van net 2 vind ik niet dat deze al over zijn middagslaapje heen geholpen hoeft te worden. 
Conclusie bij 2,5jaar kijken ze opnieuw of het dan misschien wel mogelijk is. We gaan het zien als meneer dan nog een lekker middagslaapje heeft ga ik hem er ook dan niet overheen helpen. Mocht ik het eerder zien zitten kon ik ook altijd weer bellen.

Ik vind het jammer want ik denk wel dat ons zoontje er veel baat bij kan hebben. Voorlopig moet hij nog maar even bij de sportclub leren met andere kindjes spelen. En gelukkig vindt hij dat super leuk!

Hoe hebben jullie dat bij de psz gedaan? Zijn dat dezelfde tijden en hoe ging dat met slaapjes? Ik ben benieuwd!

7 jaar geleden

Huh, wat een vreemde leeftijd om de middag te laten komen.. Hier gaat meneer ma/wo/do naar de PSZ van 8.30 tot 12.00, waarna hij ook nog steeds zijn middagdutje doet van 13.00 tot 15.00! Hij heeft het duidelijk ook nodig aangezien hij 's avonds vroeg moe is als hij zijn tukkie overslaat..

7 jaar geleden

Iedereen bedankt voor jullie reacties en het meedenken! Het zijn inmiddels zoveel reacties dat op iedereen reageren geen doen meer is. We hebben nog gekeken naar de andere psz in de wijk onder dezelfde organisatie en die hanteren dus allemaal dezelfde tijden. Als de middag nog om 13u zou beginnen zou het waarschijnlijk wel haalbaar zijn omdat als ik hem eind vd ochtend in bed leg hij ook wel wilt slapen. Maar helaas dus echt 12.15 . We gaan nog even kijken in de wijk naast ons en anders gewoon een half jaartje wachten en kijken hoe het dan gaat. In de wijk zelf zijn helaas geen andere alternatieven te vinden. Nogmaals bedankt iedereen :-)

7 jaar geleden

Mijn dochtertje gaat ook naar de PSZ. Ze begon toen ze 2 was met 2 ochtenden en toen ze 3 werd is ze naar de middag geplaatst. Toen is het middagslaapje er ook af gegaan..

7 jaar geleden

Bij mijn zoontje, 2 ochtenden woensdag en vrijdag en doe gaat gelukkig wel een middagslaapje doen, misschien even overleggen met de administratie en kijken of er toch een mogelijkheid is dat jullie zoontje naar de ochtend kan..