Snap
  • Kind
  • Nieuws
  • Sprookjes
  • Enkhuizen

Sprookjes komen tot leven in Enkhuizen

…Er was eens een prinsesje, genaamd Hayley. Ze was bijna 2 jaar oud en woonden samen met haar ouders in een prachtig huis in het dorp Almere. Wat waren ze een gelukkig gezin en ze hielden ontzettend veel van elkaar.

Op een dag verveelde het prinsesje zich heel erg. De afgelopen weken had het alleen maar geregend, dus buiten spelen kon ze helaas niet. Het prinsesje zat verdrietig in haar speelkamer en staarde naar haar speelgoed waar ze al zo vaak mee had gespeeld.

Opeens kwam er een zonnestraaltje haar kamer in en vroeg: “Wat is er kleine prinses? Waarom kijk je zo verdrietig?” De prinses hield haar kin op haar borst en mompelde: “Ik verveel me zo! “Waarom ga je dan niet naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen?”, vroeg de zonnestraal. “Ik zal je beloven dat het vandaag niet zal regenen en zal ook de zon laten schijnen!”

En zo reden we zondagmiddag richting Enkhuizen. Vanaf onze woonplaats Almere was het ongeveer drie kwartier over de dijk. Hayley ‘las’ ondertussen haar Hello Kitty boekje en zat tevreden in de auto. Ze had blijkbaar weer door dat de dag om haar zou draaien.

Toen we eenmaal aankwamen bij Sprookjeswonderland waren we erg onder de indruk. Het zag er allemaal ontzettend goed uit! Ik heb me namelijk laten vertellen dat het park al zo’n 30 jaar bestaat. En de entree van het park is €8,50 p.p. en voor kinderen tot 2 jaar gratis. Dat is nog eens een goedkoop dagje uit.

Met deze goede eerste indruk gingen we ook met veel plezier het park in. De allereerste attractie die je tegenkomt zijn de Old Timers. Hayley vindt die geweldig, dus samen met haar vader kroop ze achter het stuur. Ik keek met veel plezier toe hoe mijn dochter met de allergrootste glimlach bij haar vader op schoot zat. Na het ritje had ze meteen de smaak te pakken. Ze pakte ons allebei de hand en begon behoorlijk door te stappen. Ze kon blijkbaar niet wachten de rest van het park te zien!

Er is een sprookjesbos waar je doorheen kunt lopen. Je komt alle (oude) sprookjes tegen. Van het huis van de heks in Hans & Grietje tot de Wolf en de zeven geitjes. De poppen en de huisjes zijn erg leuk gemaakt. Met veel plezier tuurden we door alle raampjes waar de poppen achter bewogen.

Maar het sprookjesbos is niet het enige dat dit park te bieden heeft. Overal vind je sprookjes en kleine details, zoals kabouters,ridders op de weg naar het kasteel of een olifant aan het water. Verder zijn er verschillende attracties, een kinderboerderij, prachtige siertuinen, een speeltuin en een treintje waarmee je een rondje door het park kunt maken. We hebben een ontzettend leuke middag gehad. Sprookjeswonderland is gericht op kinderen tot ongeveer 10 jaar. Het is een beetje de Efteling, maar dan voor de kleine generatie.

“Wat heb ik het leuk gehad!”, riep het prinsesje tegen haar ouders. Ze liep trots met haar eenhoornknuffel die ze zelf had uitgezocht in het winkeltje. De zon scheen volop door de bomen. Moeder pakte haar op en met z’n allen liepen ze naar de uitgang. De prinses was erg moe. Met een glimlach op haar gezicht viel ze dan ook snel in slaap.

En ze leefde nog lang en gelukkig.”

12 jaar geleden

Leuk stukje Elise!!

12 jaar geleden

Leuk geschreven! Die prachtige lach op haar gezicht brengt het hele sprookje tot leven

12 jaar geleden

Leuk sprookje ;) Zo te lezen hebben jullie een heerlijke dag gehad met de kleine prinses !