Snap
  • Kind
  • peuter
  • peuterbrein
  • peuterpuber
  • Momlife

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Spiegeltje spiegeltje aan de wand... Of kan ik beter zingen, papegaaitje leef je nog? En dan heb ik het niet over sprookjes of kinderliedjes. Maar over de spiegel die kinderen voor hun ouders houden.

Werden we even flink betrapt deze week met die spiegel. Onze kleine papegaai is helemaal aan! Ondanks dat ik er stiekem heel hard om moest lachen zette het mij ook aan het denken. Ik zal jullie eerst even meenemen in wat er gebeurde.

Ik bracht de vuilniszak richting de grondcontainer en in mijn andere hand zat Lilly in de kinderwagen. Zwaar als die zak was scheurde die halverwege kapot.. "Verdomme" riep ik zonder na te denken.. Vervolgens opgeruimd en de zak weggegooid liepen we richting de winkel. Halverwege onze wandeling hoorde ik zachtjes "Sjedomme" , ik dacht hoor ik dat goed? Dus ik vraag nog "wat zeg je lieffie?" "Sjedomme" was haar antwoord. Ik begon stiekem écht even heel hard te lachen, want wat gebeurde er hier nou? Lachend corrigeerde ik haar(heel slecht).. wat volgde om nog meer "Sjedomme's" en ook echt met een boos gezicht erbij.

Later die dag gebeurde er nog iets, waardoor ik er zachtjes wat uitflapte.. En ik later ineens hoorde "Koet".. nu hoef ik vast niet uit te leggen wat ze bedoelde toch?..

Die kinderen, hoe fascinerend zijn ze! Alles wat jij bent of jullie samen zijn, zijn zij nog meer! Ze pikken alles op, zonder dat jij het door hebt. Ik vind dat toch zo bijzonder om te zien. Alles nemen ze over, het gedrag van jullie onderling zie je terug in hun speelgedrag. De gesprekjes die ze voeren in hun spel of met hun poppen etc. 

Let jij wel eens op de kids als ze spelen, maar vooral wat of hoe ze dan spelen? Ik kan er uren naar kijken!

Daarom besefte ik mij nog extra, hoe belangrijk het is dat kinderen genoeg liefde ontvangen! Wij zijn de spiegel van onze kinderen, daardoor bepalen zij wie ze worden!

Liefs Mama Sjedomme ;)

4 jaar geleden

Hahaha same here.. ?

4 jaar geleden

Oh zo lastig om niet te vloeken waar de kinderen bij zijn...... Maar ik ben toch liever een kut moeder dan een sjipsmoeder :)