Blog header image

Spiegeltje aan de wand... Wie is het koppigste kindje

Al die volglijnen.. Alles moet anders. Alles moet volgens de regels!?!? Maar moet dat echt?

spiegeltje spiegeltje aan de wand ... Wie is het koppigste ... 'Mama of ik?'

Het is toch heerlijk zo'n kind van alweer bijna 3 jaar. Alsof de tijd uit je handen glipt. Het gaat van de fles , naar kruipen , lopen, praten en peuterspeelzaal. Help waar is de pauze knop!!!

Totdat we moeten gaan eten... Pfff het eten .. Wat een drama. Ookal word er veel gezegd van ' ach het zijn maar periodes' of ' hij groeit er wel doorheen ' ... Ja eten wilt hij wel hoor.. Snoep, koekjes, boterham chocolade pasta, chocolaatje. Maar avond eten ?!? Een stukje fruit?!? Wat een eigenwijs. Hemeltje hopelijk heeft hij dat niet van zijn moeder!!( haha).

Avond eten is bij mij erg belangrijk. Zeker nu hij ook zijn emoties kan tonen en kan praten over wat hij gedaan heeft. Ja mama werkt nog steeds veel;). Maar zodra dat bordje groenten met zijn vlees en aardappel voor zijn neus komt te staan is het drama!?!! Dus vlees pas geven als hij wat gegeten heeft... Uhu.. Dapper mama maar daar trap ik niet in. Ik ruik het vanaf het fornuis. Dan maar pureren ... Nog leuker aardappels zijn niet groen of rood... Dus wat gaat het eigenwijsje doen.... Vissen! Juist ja... Met die kleine knuistjes lekker gaan vissen en spelen met zijn eten. Totdat mama vlees pakt... 

Zal het dan toch maar een periode Zijn? Of erover heen groeien?!? Het toch maar tijd geven en hem voor jan piet snot aan tafel laten zitten... Kan niet wachten tot morgenavond haha... 

Ondanks dat... Ventje je bent mijn rots, mijn lach, vreugde en genieter.

Kimdejong
6 jaar geleden

Inderdaad is een fase (cliche), maar gewoon doorgaan zoals je doet. Hij gaat van eigens weer eten. Heeft hij ook inspraak in wat jullie eten? En helpt hij mee met de bereiding? Soms wil dat ook nog wel eens helpen. Succes in ieder geval. Komt vast snel goed ;-)

Lindsy83
6 jaar geleden

oh oh er staat me nog wat te wachten straks! Ik weet nog wel van mijzelf dat ik een hele moeilijke eter was als kind. Ik kreeg uiteindelijk overal appelmoes bij... Succes met deze strijd ;)